Februarie 06, 2024
Un oraș din Europa a interzis folosirea telefonului mobil pe stradă. De ce au luat autoritățile această decizie
Locuitorii unui oraș din Europa au parte de vești noi! Autoritățile au interzis utilizarea telefoanelor mobile în spaţiile publice. Iată unde și despre ce este vorba!

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Locuitorii din Seine-Port, Franţa, au adoptat o moţiune. Aceasta interzice utilizarea telefoanelor mobile în toate spaţiile publice din țară.

În urma deciziei luate, primarul a venit și cu prima reacție, motivând alegerea făcută. Ei bine, acesta consideră că aceasta este o problemă de sănătate publică şi doreşte să ajute în special părinţii să limiteze timpul petrecut în faţa ecranelor, scrie spynews.ro

Așadar, cei 1.800 de locuitori din Seine-Port (Seine-et-Marne), dar şi vizitatorii lor, vor trebui să limiteze de acum înainte utilizarea telefoanelor mobile pe stradă.

În acest weekend, alegătorii au fost chemaţi la urne pentru a decide dacă vor restricţiona sau nu utilizarea smartphone-urilor pe stradă. Se pare, însă, că tabăra pro-restricţie a câştigat cu 54% din voturile exprimate.

Motivul pentru care autoritățile au luat această decizie

Mai mult decât atât, această restricţie este o premieră în Franţa. Carta propusă de municipalitate prevede interzicerea utilizării smartphone-urilor în magazine, în faţa şcolilor, în parcuri sau atunci când se merge pe trotuare.

În acest fel, autorităţile din domeniul sănătăţii atrag atenţia în mod regulat asupra efectelor nocive ale timpului excesiv petrecut în faţa ecranelor, în special pentru copiii mici, dar nicio autoritate locală nu a făcut încă pasul de a adopta o astfel de măsură.

Astfel, carta are doar rol de stimulent şi nu prevede nicio sancţiune pentru cei care o încalcă.

"Oamenii au impresia că ne amestecăm în viaţa lor. Eu nu vreau asta! Dar există o problemă de sănătate publică. Trebuie să îi ajutăm", a spus Vincent Paul-Petit, primarul din Seine-Port, care susţine că nu intenţionează să ia măsuri represive.

Totodată, carta îi invită pe părinţi să interzică ecranele dimineaţa, la masă, seara înainte de culcare şi în dormitor.

De asemenea, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă să nu fie expuşi la ecrane copiii cu vârsta sub 2 ani, iar între 2 şi 5 ani timpul de expunere la ecrane ar trebui să fie limitat la o oră pe zi, subliniază cercetătorii.

Deja în Franţa, limita de vârstă fără ecrane tinde să fie stabilită la 3 ani, la iniţiativa Autorităţii de Reglementare a Comunicării Audiovizuale şi Numerice.concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.77407479286194