Iunie 25, 2024
Checklist de Bagaje pentru Vacanță: Ce să nu uiți când pleci la mare, în citybreak, cu avionul sau cu mașina
Cei mai mulți oameni iubesc călătoriile. Planificarea atentă a unui concediu este o activitate necesară, la fel și pregătirea bagajului. De mare ajutor este să-ți faci o listă de bagaje pentru vacanță, pe telefon, computer sau pe hârtie, în care să treci toate obiectele de care ai nevoie, pentru a te asigura că nu uiți nimic absolut necesar.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Lista generală de bagaje pentru orice concediu 

În general, de la destinație poți cumpăra aproape orice ai putea uita acasă, dar unele lucruri sunt indispensabile, așa că e necesar să le pui pe lista de bagaje pentru vacanță. Pașaportul sau buletinul și medicamentele, dacă iei vreun tratament, sunt absolut vitale. La fel de necesare sunt banii, telefonul, încărcătorul, dar și câteva haine, scrie peroz.ro

Obiectele pe care să le pui în bagajul de vacanță:

  • Haine: șosete, lenjerie intimă, pijama, haine potrivite pentru vremea de la destinație, fes sau pălărie, șlapi pentru duș sau pentru plajă
  • Încălțăminte confortabilă
  • Produse de igienă personală: periuță și pastă de dinți, deodorant, șampon, balsam de păr, gel de duș, perie de păr, cremă SPF, produse de machiaj, demachiant, cremă de față și de corp, alte produse de îngrijire a feței, parfum, aparat de ras, prosop.
  • Medicamente, vitamine, plasturi, spray anti-țânțari
  • Electronice: telefon, tabletă/laptop, cameră foto, încărcătoare, baterie externă, căști.
  • Altele: șervețele umede și uscate, carte, ochelari de soare, cheile de acasă, pașaport/buletin, carduri, bilete de avion/tren/muzee, confirmare de la hotel, viza (dacă se cere), un ghiozdan pliabil sau sacoșă din pânză  (pentru plimbări zilnice și cumpărături), cash în moneda locală sau una pe care o poți schimba cu ușurință, carnet de student (dacă ai unul), bijuterii, dopuri de urechi (dacă folosești).

Cu avionul

calatori in aeroport 

Când călătorești cu avionul, e important să cunoști regulile companiei aeriene pe care ai ales-o pentru zbor. Când vine vorba de bagaj, dimensiunile pot fi diferite, la fel și ceea ce îți este permis să aduci la bord.

Cu mașină

Familie în vacanță 

Dacă obișnuiești să călătorești cu mașina, ai mai mare libertate de mișcare când vine vorba de numărul de bagaje pe care le poți lua. Acest lucru se aplică dacă automobilul nu este plin de pasageri, căci atunci trebuie să vorbești cu fiecare dintre ei pentru ca niciunul să nu exagereze cu lucruri și altul să nu aibă loc să-și ia cu el ce are nevoie.

Dacă ai un copil mic cu tine, nu uita scaunul special de mașină.

Ce adaugi în bagaj dacă mergi la mare

Pe lângă ce pui de obicei în orice bagaj, dacă mergi la mare, nu uita prosopul de plajă, unul sau mai multe costume de baie, pălăria și ochelarii de soare, SPF-ul și șlapii.

Lista de bagaj pentru un city break de câteva zile

Un city break de câteva zile îți permite, de cele mai multe ori, să te plimbi doar cu un rucsac în spate. Ai nevoie de una-două perechi de pantaloni sau fuste, două-trei tricouri și o jachetă, lenjerie intimă, șosete și câteva produse de igienă personală. Poți folosi aceeași încălțăminte pentru sejurul de două-trei zile, așa că asigură-te că este una comodă pentru că, într-un city break, cel mai adesea iei toate străduțele orașului la pas.

Ce iei la tine când călătorești doar cu bagajul de mână

printesa anne 

Un aspect de care trebuie să ții cont atunci când mergi într-o vacanță doar cu bagajul de mână este că, din ce în ce mai mult, companiile aeriene sunt tot mai stricte când vine vorba de dimensiunile bagajului. Mai ales când este vorba despre o companie aeriană low cost, este bine să verifici pe site-ul ei care sunt dimensiunile genții pe care o iei cu tine. De asemenea, ai grijă să nu o umpli până la refuz pentru că, inevitabil, te vei întoarce cu cel puțin un suvenir din vacanță și, de ce nu, și cu câteva cadouri pentru cei dragi.

De asemenea, la capitolul lichide, este bine să știi că nu ai voie cu recipiente mai mari de 100 ml fiecare, care să nu depășească un total de 1 litru și pe care trebuie să le pui într-o punguță transparentă.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.8311595916748