Septembrie 06, 2024
Primul Festival de Cultură Evreiască Europeană în Moldova – O Sărbătoare a Diversității și Dialogului Cultural

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

În perioada 8-10 septembrie curent, la Chișinău va avea loc Festivalul național Zilele europene ale culturii evreiești.

Evenimentul este organizat de Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Comunitatea Evreiască din Republica Moldova cu sprijinul Agenției pentru Relații Interetnice, Asociației Europene pentru Conservarea și Promovarea Culturii și Patrimoniului Evreiesc, ambasadelor Austriei și Republicii Cehe, misiunii Nativ și Centrului Cultural Israelian, Centrului Național al Cinematografiei din Republica Moldova.

Festivalul face parte dintr-un program cultural amplu din Europa și va celebra bogăția și diversitatea moștenirii culturale evreiești într-un mediu plin de viață și de inspirație.

Festivalul va cuprinde o serie de evenimente culturale și artistice, precum expoziții de artă organizate de artiștii moldoveni de origine evreiască, spectacole muzicale, spectacole de teatru, proiecție de film și conferințe. Aceste evenimente își propun să promoveze înțelegerea interculturală și respectul reciproc, oferind oportunități de interacțiune și dialog între diferite comunități.

Festivalul reprezintă nu doar o oportunitate de a celebra cultura evreiască, ci și un pas important în consolidarea legăturilor interculturale și promovarea diversității. Acesta va reuni oameni de diferite culturi și naționalități, contribuind la crearea spațiului de cooperare și înțelegere reciprocă.

În plus, festivalul va oferi o platformă pentru explorarea și împărtășirea contribuțiilor comunității evreiești la dezvoltarea societății moldovenești, vizând aspecte ale trecutului și prezentului acesteia, precum și o perspectivă coezivă pentru societatea țării noastre.

Pentru mai multe informații despre festival, vizitați pagina web a Comunitatii Evreiesti din Republica Moldova sau contactați: + 373 76 055 088 sau office@jcm.md 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.7525851726532