Iunie 14, 2024
Ionel Istrati, detalii despre decesul regizorului Arcadie Spoială: "A murit în brațele mele în mașină"

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Arcadie Spoială, tânărul regizor de la noi care s-a stins din viață ucis de o creangă în timpul furtunii nemiloase din seara zilei de 11 iunie, va fi condus în ultimul drum, sâmbătă, 15 iunie, la Soroca, acolo unde s-a născut și a copilărit. Despre asta a anunțat fratele său Dumitru Spoială.

 

Arcadie s-a stins pe 11 iunie, la 36 de ani, după ce peste cortul în care se afla pe malul Nistrului, la odihnă cu familia, a căzut o creangă imensă în timpul furtunii. Incidentul tragic a avut loc în timpul unei furtuni violente, iar Arcadie nu a reușit să iasă din cort.

Regizorul era însoțit de soția și copiii săi, precum și de prietenul său, cântărețul Ionel Istrati. Într-o declarație emoționantă, Istrati a povestit cum s-a petrecut tragedia:

„Am ignorat în aceste zile presa, era prea dureros. Acum vă zic din prima sursă, deoarece prea multe interpretări au apărut în mass-media. În cort eram toți, un copac a căzut peste noi. Arcadie a fost lovit direct în cap. A murit în brațele mele în mașină, în drum spre ambulanța care venea în întâmpinare! Medicii nu au putut să-l readucă la viață, inima lui era deja stinsă!”

Moartea sa a lăsat un gol imens în inimile celor care l-au cunoscut și l-au admirat.

Familia și prietenii sunt în doliu, iar comunitatea artistică deplânge pierderea prematură a unui om de o valoare inestimabilă.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.91141414642334