Iunie 17, 2024
Canotorul Tarnovschi și halterofila Danilov, campioni europeni: sportivii din Moldova au obținut aurul în Ungaria și Grecia

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Canotorul din Republica Moldova Serghei Tarnovschi a luat aurul în Ungaria și a devenit campion european, rezervat seniorilor. El l-a devansat pe rusul Zakhar Petrov, care a evoluat sub drapel neutru, și cehul Martin Fuksa. Iar halterofila Gabriela Danilov a devenit campioană europeană, la categoria sub vârsta de 15 ani. Sportiva din Republica Moldova a evoluat la Campionatele Europene de haltere U-15 de la Thessaloniki, Grecia, și a devansat-o pe reprezentanta Turciei, scrie newsmaker.md

Ministerul Educației a anunțat că Serghei Tarnovschi a obținut medalia de aur, în proba de canoe sprint individual – pe distanța de 500 metri, la competiția continentală care are loc la Szeged, Ungaria.

Cu rezultatul de 1:50.432, Tarnovschi l-a devansat pe rusul Zakhar Petrov (1:51.248), care a evoluat sub drapel neutru, și cehul Martin Fuksa (1:51.248).

„Aceasta este deja a doua medalie cucerită de elevul lui Nicolae Juravschi la Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Szeged, Ungaria. Sportivul a intrat în posesia medaliei de bronz în proba de canoe individual pe distanța de 1000 metri. El a înregistrat rezultatul 4:05.744 pe distanța 1000 metri, fiind întrecut de românul Cătălin Chirilă (4:03.010) și cehul Martin Fuksa (4:03.254). Serghei Tarnovschi avea deja asigurată calificarea la Jocurile Olimpice de Vară de la Paris înaintea Campionatului European din Ungaria”, au precizat reprezentanții Ministerului.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text

Ministerul a mai anunțat că halterofila Gabriela Danilov a devenit campioană europeană, la categoria sub vârsta de 15 ani.

„În concursul probei de smuls a categoriei de greutate de până la 45 kg, discipola Liceului Internat Municipal cu Profil Sportiv a înregistrat rezultatul de 60 kg, iar la proba aruncat – 71 kg, rezultate ce i-a permis să cucerească medalia de argint la ambele probe. Cu rezultatul de 131 kg la total, Gabriela Danilov a încheiat clasamentul general pe primul loc și a intrat în posesia medaliei de aur, devansând-o la mică distanță pe reprezentanta Turciei, care a terminat competiția cu rezultatul de 130 kg”, au comunicat reprezentanții Ministerului.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi text 

Ar putea fi o imagine cu 7 persoane şi text



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.88226127624512