Octombrie 31, 2023
Julia Roberts, ți-a părăsit logodnicul celebru cu 3 zile înainte de nuntă, a vrut să fie medic veterinar și e mamă de gemeni
Julia Roberts, una dintre cele mai bine plătite și influente actrițe de la Hollywood, s-a născut în 28 octombrie 1967, în statul american Georgia. În anii '90, Julia a devenit una dintre cele mai populare vedete. Zâmbetul ei inconfundabil a făcut-o și una dintre frumoasele lumii.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

După liceu, Julia Roberts s-a înscris la Universitatea de Stat din Georgia. A renunţat, însă, pentru a deveni actriţă. S-a mutat în New York pentru a urma o carieră în showbiz. În metropola americană, sora și fratele ei, Lisa şi Eric, îşi făcuseră deja debutul în industria cinematografică. Tânăra Julia a semnat cu o agenție de modele, dar nu a reușit să prindă roluri în filme. A făcut, însă, cursuri de actorie, scrie avantaje.ro

„Pretty Woman”, filmul care a făcut-o un star mondial

Primul ei mic personaj a fost într-o peliculă în care a apărut alături de fratele ei, Eric Roberts. Celebritatea a început să-i bată la ușă la sfârșitul anilor ’80. Grație rolului din „Steel Magnolias” (1989), în care a avut ocazia să joace alături de Shirley MacLaine şi Sally Field, Julia a obţinut prima nominalizare la Oscar. Nu a luat statueta, dar a primit un Glob de Aur.

În 1990 a jucat în „Pretty Woman”, filmul care și astăzi este un mare succes. Rolul i-a adus Juliei Roberts recunoaşterea internaţională, o a doua nominalizare la Oscar la categoria cea mai bună actriţă în rol principal şi, de asemenea, un alt Glob de Aur. Printre cele mai populare pelicule ale ei se numără: „Notting Hill”; „Runaway Bride”; „Erin Brokovich”; „Ocean’s Eleven” sau „Eat, Pray, Love”. Pentru rolul lui Erin Brokovich a câștigat 20 de milioane de dolari și un premiu Oscar.

Pretty Woman

Ce nu știai despre Julia Roberts: a vrut să fie medic veterinar și și-a părăsit logodnicul cu câteva zile înainte de nuntă

  • În 2023, a aflat că numele ei de familie biologic nu este Roberts, ci Mitchell. A făcut un test ADN în timpul emisiunii „Finding Your Roots”. Așa a descoperit că bărbatul care se presupune că era stră-stră-străbunicul ei, Willis Roberts, a murit de fapt cu mai bine de un deceniu înainte de a se naște str-străbunicul ei. „Din punct de vedere biologic, nu ești o Roberts”, i-a spus gazda show-ului.
  • Părinții ei au divorțat când avea doar 4 ani. Tatăl vitreg a fost un bărbat care se purta urât cu ea și cu frații ei. Mama ei a divorțat și de acesta înainte ca Julia să termine liceul.
  • Și-a pierdut tatăl la 10 ani, din cauza unui cancer la gât.
  • În adolescență a făcut parte din trupa școlii și își dorea să se facă medic veterinar.
  • A fost model înainte de a deveni actriță.
  • Când avea 19 ani, a avut o relație cu Liam Neeson, atunci în vârstă de 35 de ani. Au locuit chiar și împreună, dar lucrurile nu au durat mult.
  • După despărțirea de Neeson, a avut o relație cu Dylan McDermott, în timpul filmărilor pentru „Steel Magnolias”. Totuși, s-a reorientat rapid spre Kiefer Sutherland. Povestea lor a fost complicată, întrucât actorul era căsătorit și avea un copil mic. S-a separat de soție și a început iubirea lui Julia. Și ea a fost trădată, însă. Femeia cu care Sutherland a avut o aventură a vândut povestea presei. Surprinzător, Julia și Kiefer s-au logodit la scurt timp după aceea. Nu a fost să fie și s-au separat cu doar trei zile înainte de nuntă. Conform brightside.me, ea a anulat totul și a plecat în Irlanda cu prietenul ei, Jason Patric, care era unul dintre cei mai buni amici ai logodnicului ei.

 

  • A dat primul autograf într-o baie publică. Un fan a recunoscut-o din filmul „Mystic Pizza”. I-a întins un șervețel pe sub ușa băii și a rugat-o să-i lase o semnătură.
  • Nu s-a înțeles deloc cu Steven Spielberg când au lucrat împreună la pelicula „Hook”. Potrivit regizorului, ea era o persoană cu care nu putea lucra ușor. La rândul ei, Julia a spus același lucru despre Spielberg. Cei doi nu au mai colaborat niciodată.
  • I-a ținut partea fostei cumnatei când a divorțat de fratele ei. Mai mult, a plătit pentru avocatul prin intermediul căruia femeia a încercat să obțină custodia fiicei lor, Emma, acum și ea actriță. Acest episod i-a îndepărtat pe Julia și Eric Roberts, la un moment dat inseparabili. Între timp, lucrurile s-au rezolvat între ei, notează eonline.com.
  • Revista People a numit-o de 5 ori cea mai frumoasă femeie din lume, ultima dată în 2017, un record absolut până acum.
  • În 2020, averea Juliei era estimată la 250 de milioane de dolari

at arrivals for 2nd Annual Academy Museum Gala, Academy Museum of Motion Pictures, Los Angeles, CA October 15, 2022.

Julia Roberts e la al doilea mariaj. Are 3 copii

Actriţa a fost căsătorită prima dată cu Lyle Lovett, un cântăreţ de muzică country, între 1993-1995.

Julia nu a văzut divorțul ca fiind un eșec. „Niciodată o greșeală. Din asta au ieșit prea multe lucruri grozave. Am împărțit o experiență grozavă, care nu a avut niciodată momente urâte. Ceea ce am avut noi nu se apropie cu nimic de ceea ce ar putea fi catalogat drept greșeală”, spunea vedeta în 1999.

În 2002, s-a căsătorit cu regizorul de imagine Danny Moder. S-au cunoscut pe platoul filmului „The Mexican”, în anul 2000. „Mă face să mă simt cel mai confortabil Eu. Nu trebuie să schimb nimic la mine”, spunea Julia în 2003. Cu Danny, Roberts are trei copii: gemenii Hazel şi Phinnaeus, născuţi în 2004, şi Henry Daniel, născut în 2007.

 

Filmul „Fireflies in the Garden” (2008) i-a oferit ocazia să lucreze cu Danny, director de imagine al producţiei.

Printre relațiile cunoscute ale lui Roberts sunt cele cu câțiva colegi de breaslă. Liam Neeson, Dylan McDermott și Matthew Perry sunt trei dintre ei, iar cu Kiefer Sutherland chiar a fost logodită pentru scurt timp.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.69655227661133