Aprilie 29, 2024
Vinul Moldovei a obţinut 11 medalii la un concurs specializat din Spania

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) a anunţat astăzi despre un nou succes obţinut de Vinul Moldovei la Concursul Internațional „Concurso Internacional de Vinos Bacchus 2024”, desfășurat în Spania, transmite MOLDPRES.

„Cu mândrie vă anunțăm că Vinul Moldovei a obținut o recunoaștere deosebită la Concursul Internațional Concurso Internacional de Vinos Bacchus 2024, desfășurat în Spania. Cele zece vinării care au participat cu 20 de vinuri au strălucit pe podium, aducând acasă 11 medalii”, indică sursa citată.

Aceste rezultate impresionante sunt o dovadă clară a calității și excelenței Wine of Moldova, rezumă MAIA.

Republica Moldova se află printre primele 20 de țări producătoare de vinuri. Industria vitivinicolă reprezintă una dintre ramurile-cheie ale economiei țării noastre. Vinurile moldovenești sunt importate de peste 70 de țări din diferite colțuri ale lumii.

Potrivit datelor statistice, exporturile de vin produs în Republica Moldova au crescut în anul 2023 cu 18% în volum și 24% în valoare, comparativ cu anul 2022, fapt ce indică o cerere internațională mai puternică și o recunoaștere a calității vinurilor. Europa rămâne cea mai mare piață pentru vinurile moldovenești, fiind înregistrată o creștere valorică de 36%.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.92276740074158