Martie 18, 2024
Jane Seymour, despre cum s-a simtit imbatranind ca femeie: „Vreau doar sa fiu respectata si auzita”

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Vedeta din „Dr. Quinn” a spus ca s-a simtit de multe ori ignorata pe masura ce inainta in varsta.

Este o fosta fata Bond, are doua Globuri de Aur si un premiu Emmy in palmares. Si cu toate acestea, Jane Seyomour spune ca s-a simtit „neauzita” in societate, scrie andreearaicu.ro

Vedeta a participat la o discutie organizata saptamana trecuta de actrita Tina Lifford in cadrul campaniei Speak Up in BE organizata de compania biofarmaceutica Insmed, al carei scop este sa atraga atentia asupra ignorarii femeilor pe masura ce imbatranesc, un fenomen social care devalorizeaza femeile in societate pe masura ce inainteaza in varsta. Din aceasta cauza, medicii au tendinta sa treaca cu vederea ingrijorarile lor in privinta sanatatii.

Jane Seymour on finding new love in her mid-60s: No Tinder

„Am vorbit cu multe prietene si mi-au zis ‘Da, sunt nevazuta si neauzita'”, a spus Seymour, in varsta de 73 de ani. Ea a admis ca i s-a intamplat sa se simta ignorata pe masura ce inainta in varsta, in special in viata de zi cu zi, desi era o figura cunoscuta la televizor, iar oamenii o urmareau mai mult decat ar fi facut-o cu o persoana obisnuita.

„Aici, la mine in casa, cand ceva se strica si spun ‘ma poti ajuta cu asta?’, omul se uita de fapt peste capul meu si gaseste cel mai apropiat barbat din camera cu care sa vorbeasca despre asta. Ca si cum as fi invizibila”, a spus actrita, mama a trei copii.

„Eu zic, scuze, e casa mea, eu platesc pentru ea, eu te-am sunat de fapt. Sunt persoana care plateste pentru aceasta informatie. Te rog sa ma respcti, hai sa discutam”, a continuat ea.

Seymour a vorbit si despre modul in care acest fenomen poate afecta sanatatea unei femei, spunand ca a gasit un mod de a-si controla anxietatea care apare cand se afla in cabinetul medicului.

„Am acea nervozitate cand merg la doctor, desi sunt fiica de medic si am jucat unul la TV. Intotdeauna iau pe cineva cu mine care sa noteze sau cer permisiunea sa inregistrez discutia, fiindca nu retin mereu ce mi se spune. Si nu vreau sa mi se zica ‘O, ai pierderi de memorie. Poate ar trebui sa te verificam pentru dementa sau poate ca nu asculti ori esti doar inca o femeie batrana. Asta se intampla in viata'”, a spus ea.

Seymour le incurajeaza pe femei sa mearga la doctor cu o lista de intrebari: „Trebuie sa te reprezinti singura. Pune intrebarile la care vrei sa ti se raspunda”, a recomadat ea.

Jane Seymour, 72, reveals her favorite trick to look younger: 'They laugh  at me' | Fox News

„Imi place sa fiu femeie, nu spun ca as vrea sa fiu barbat. Dar mi-as dori doar sa fiu respectata si auzita. Cred ca atunci cand inaintezi in varsta se uita la tine si zic ‘a, bine, si-a pierdut suflul. E o batranica, nu conteaza'”, a mai spus actrita.

„Am 73 de ani si nu ma simt batrana. Realizez ca restul lumii poate se uita si zice ‘O, e batrana’. Ceea ce vreau sa eu sa fac e sa redefinesc. Asta nu e batranete. E intelepciune pe doua picioare”, a subliniat Jane Seymour.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.91978740692139