Aprilie 22, 2024
Cele mai ciudate obiceiuri ale unor CEO de top
Cele mai ciudate obiceiuri ale unor CEO de top. De la șeful bateriilor care trage un pui de somn la prânz până la antreprenorul de fitness care se trezește la 3:30 dimineața, acestea sunt cele mai neobișnuite obiceiuri ale celor mai cunoscuți directori executivi, potrivit BusinessInsider.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Gestionarea unei afaceri poate fi destul de solicitantă, mai ales dacă este vorba de una dintre cele mai mari companii din lume. Nivelurile ridicate de stres pot declanșa rutine zilnice intense și neobișnuite. Iată câteva dintre cele mai ciudate obiceiuri ale directorilor executivi.

1. Trezitul la 3:30 dimineața și antrenamentul de nouăzeci de minute

Directorii executivi sunt renumiți pentru faptul că se trezesc devreme: Richard Branson și Tim Cook se trezesc amândoi la cinci dimineața, scrie evz.ro

Cu toate acestea, după cum a declarat pentru Fortune, Josh York, CEO-ul în vârstă de 40 de ani al afacerii de antrenamente personale la domiciliu Gymguyz, face un pas mai departe și își începe zilele la ora 3:29 dimineața.

El face un duș rece, apoi se antrenează timp de o oră și jumătate înainte de a face o baie de gheață timp de trei minute. El a declarat pentru publicație: „Este ceea ce mă face să fiu un supraom”.

2. Bob Iger preferă să se antreneze într-o cameră slab luminată și cu televizorul deschis, dar fără sunet

Potrivit directorului general al Disney, care ține un masterclass despre „Utilizarea eficientă a timpului”, el se antrenează la prima oră a dimineții într-o cameră întunecată.

El se uită la un televizor pe silent în timp ce se antrenează, astfel încât să își poată asculta propria muzică în timp ce face exerciții.

„Este momentul meu cel mai creativ în multe privințe”, a declarat Iger.

3. Ulei de ficat de cod islandez la micul dejun

Pentru a-și începe ziua, directorul general al companiei de software de e-mail Edison Software, Michael Berner, ia o linguriță de ulei de ficat de cod islandez, care este bogat în acizi grași omega-3, vitamina A și vitamina D și o „spală” cu o cafea.

Acesta este menit să ofere avantaje pentru sănătatea celulelor și a inimii. Pentru a preveni ingerarea unei cantități prea mari de vitamina A, experții recomandă să nu se ia mai mult de o lingură pe zi.

4. Dacă ești Elon Musk, mănânci o gogoașă la prima oră a dimineții

Elon Musk, CEO-ul companiei Tesla, alege să-și înceapă ziua cu zahăr.

Potrivit unei postări pe X, în care se concluziona că zahărul este toxic. Musk a replicat: „Mănânc o gogoașă în fiecare dimineață. Sunt încă viu”.

5. Mark Zuckerberg consumă 4.000 de calorii pe zi

Într-o postare anterioară pe Threads, CEO-ul de la Meta a declarat că mănâncă aproximativ 4.000 de calorii pe zi pentru a contrabalansa antrenamentele sale riguroase de MMA și jiujitsu.

Directorii executivi de succes sunt, de asemenea, cunoscuți pentru că urmează o dietă de post intermitent, care presupune să mănânce doar în anumite momente ale zilei.

Mark Zuckerberg 

6. Robin Zeng trage un pui de somn la birou după-amiaza.

Potrivit unui interviu acordat Financial Times, Robin Zeng, denumit și „Regele bateriilor din China”, trage un pui de somn în fiecare zi la prânz în biroul său. Zeng este CEO al CATL, cea mai mare companie producătoare de baterii pentru vehicule electrice din lume.

Un pui de somn de 20-30 de minute poate ajuta la concentrarea și gestionarea oboselii.

7. Jack Dorsey, două ore zilnice de meditație.

Atunci când Jack Dorsey era CEO al Twitter, precum și al companiei de servicii financiare Block, a urmat un regim strict de wellness care l-a ajutat să „rămână întreg”. Acesta presupunea mersul pe jos opt kilometri în fiecare zi, petrecerea a două ore în meditație și luarea unei singure mese.

Dorsey este un susținător puternic al meditației. El a participat la un retreat de 10 zile de meditație în tăcere – Vipassana – pentru ziua sa de naștere în 2018 și a meditat aproape 17 ore în fiecare zi.

„Este o muncă foarte dureroasă și grea, atât din punct de vedere mental, cât și fizic”, a declarat el într-un mesaj pe Twitter la acea vreme.

8. Gwyneth Paltrow și „conștientizarea cu ochii deschiși”.

Gwyneth Paltrow, CEO-ul companiei de wellness Goop, este o altă susținătoare a meditației.

Ea promovează meditația „cu ochii deschiși”, care presupune menținerea atenției pe parcursul activităților zilnice.

„Odată ce înveți cum să faci meditație cu ochii deschiși - ceva ce poți încorpora literalmente în orice moment - poți fi implicat în lume, dar în același timp foarte conectat la tine însuți”, a declarat anterior pentru Business Insider. „Mă bazez pe ea pentru a mă simți mai întreagă”.

9. Un masaj înainte de miezul nopții

Pentru un plus de relaxare, fostul CEO și fondator Steven Barlett, cunoscut pentru podcastul său Diary of a CEO, sugerează să faci un masaj la ora 23:00. Dacă cititul unei cărți și practicarea meditației nu sunt suficiente.

„Deseori fac masaj seara - pare o nebunie, dar de obicei maseuza mea vine la ora 23.00”, a declarat el pentru The Telegraph.

10. Tobias Lutke are un obicei și mai ciudat printre directorii executivi: nu stă niciodată la serviciu după ora 17:30

În timp ce unii directori executivi se laudă că lucrează ore îndelungate și dorm pe podeaua biroului, Tobias Lutke, CEO-ul Shopify, a declarat în trecut că nu stă niciodată la birou după ora 17:30.

„Am lucrat mai mult de 40 de ore într-o săptămână de lucru doar atunci când mi-am dorit din tot sufletul să fac acest lucru. Am nevoie de aproximativ opt ore de somn în fiecare noapte”, a declarat el într-un fir de discuție pe Twitter acum-X.



citeste și
SQL exec time = 0.72511172294617