Octombrie 07, 2024
Clătite japoneze, pentru cele mai fine gusturi. Rețeta care dă dependență
Pufoase ca niște nori, clătitele souffle japoneze sunt desertul perfect ce va impresiona orice invitat. Vă veți îndrăgosti de această rețetă.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Cei care iubesc clătitele, trebuie să le încerce neapărat și pe cele japoneze. Cu frișcă și fructe proaspete, se topesc în gură. Iată rețeta unui desert cu adevărat fantastic.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti clătitele japoneze care se topesc în gură, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 2 ouă mari, 1 ½ linguriță cu lapte integral, ¼ linguriță cu extract de vanilie, ½  cană cu făină, ½ linguriță cu praf de copt, 2 linguri cu zahăr, 1 lingură cu ulei pentru ungere, 2 linguri cu apă, scrie retetesivedete.ro

Frișca se prepară din ½ cană cu smântână, 1 ½ linguriță cu zahăr. Pentru topping e nevoie de 1 lingură cu zahăr, fructe (căpșuni, afine, sau altele), sirop de arțar. Veți avea nevoie și de o tigaie mare, antiaderentă pentru a pregăti trei clătite în același timp.

Mod de preparare

Începeți să pregătiți clătitele souffle japoneze cu o baie de gheață. Puneți cuburi de gheață și apă într-un bol mare și așezați un bol mediu curat și uscat deasupra apei cu gheață.

Adăugați ½ cană cu smântână și 1½ linguriță cu zahăr în bolul mediu pentru a le menține reci. Bateți apoi cu mixerul la viteză mare până când se formează vârfuri medii și ferme

Crema nu trebuie să fie lichidă, ci pufoasă și fermă. Păstrați frișca răcită până când sunteți gata să serviți clătitele. Separați gălbenușurile de albușuri în două boluri diferite și puneți bolurile cu albușuri la congelator pentru un sfert de oră.

Introduceți albușurile în cuptor pentru un sfert de oră

 

Peste gălbenușuri puneți 1½ linguriță cu lapte integral și ¼ linguriță cu extract de vanilie și bateți bine până când preparatul se îngroașă și devine spumos. Într-un alt castron amestecați făina cu ½ linguriță cu praf de copt.

După 15 minute, scoateți bolul cu albușurile din congelator care trebuie să fie pe jumătate înghețate și bateți folosind un mixer. Când albușurile devin spumoase și opace, adăugați treptat 2 linguri cu zahăr.

Măriți viteza mixerului la mare și bateți până când se formează vârfuri tari. Este nevoie de aproximativ 2 minute de bătut la viteză mare pentru a ajunge la vârfuri tari.

Țineți tigaia la foc mic

Încălziți o tigaie mare, antiaderentă. Ungeți ușor cu ulei și țineți tigaia la foc mic. Se ia o treime din amestecul de albuș de ou și se adaugă la amestecul de gălbenuș de ou și se bate foarte bine. Se ia apoi jumătate din amestecul de albuș și se bate cu amestecul de gălbenuș, apoi restul de albuș și se încorporează în gălbenuș.

Luați compoziția folosind un polonic mic

Pentru a pregăti o clătită, trebuie să folosiți trei linguri cu aluat. Puneți în tigaie o lingură și formați o movilă, pe care ulterior o întindeți și puneți deasupra încă o lingură cu aluat. Repetați operațiunea încă odată

După șase-șapte minute, ridicați clătita ușor cu ajutorul unei spatule. Dacă preparatul este lipit, nu atingeți până când nu se întărește puțin, altfel clătita se va crăpa.

După ce s-au rumenit frumos pe ambele părți, clătitele se vor transfera pe farfurii. Puneți frișca proaspătă pe clătite și acoperiți cu fructe de pădure proaspete. Pudrați cu zahăr și stropiți cu sirop de arțar.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.0679085254669