Iunie 03, 2024
Încă un sportiv din Moldova s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Mihail Latîșev este al patrulea judocan moldovean calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. Se întâmplă după ce sportivul a obținut locul I la Marrakech African Open 2024. Anunțul a fost făcut pe 2 iunie de judocanul moldovean Valeriu Duminică, scrie newsmaker.md

„Felicitări pentru Mihail Latîșev care a devenit campion (81 kg) la Cupa Mondială din Maroc! Datorită acestui rezultat Mihail Latîșev își asigură participarea la Jocurile Olimpice din Paris!”, a menționat Valeriu Duminică.

El a mai spus că Federația de Judo a Republicii Moldova are în total patru sportivi calificați la Jocurile Olimpice din Paris: Denis Vieru, Petru Pelivan, Adil Osmanov și Mihail Latîșev.

Amintim, în februarie 2024, judocanul Mihail Latîșev a ocupat locul 5 la Grand Slam-ul de la Paris. El i-a învins pe chilianul Jorge Perez, ucraineanul Mihailo Svidrak, germanul Timo Cavelius și kazahul Abylaikhan Zhubanazar. În meciul pentru medalia de bronz a categoriei de greutate 81 kg, el a cedat în fața canadianului Francois Gauthier Drapeau. În 2023, judocanul Latîșev a cucerit medalia de bronz la Grand Prix-ul Portugaliei. El a obținut 4 victorii în categoria de greutate 81 kg, cu francezul Arnaud Aregba, portughezul Joao Fernando, olandezul Frank De Wit și israelianul Sagi Muki. Iar în 2022, Latîșev a cucerit medalia de aur la Cupa Europei de tineret. Tot în 2022, judocanul Mihail Latîșev a devenit campion mondial de tineret.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.94159960746765