Iulie 02, 2018
Alexandr Machedon: Președintele StarNet

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

StarNet 15 ani. Cum s-a schimbat echipa în tot acest timp?
Timp de 15 ani, compania a ajuns la culmile la care noi nici nu ne-am fi așteptat. La început, eu eram acela care urcam pe stâlpi pentru a instala cablurile pentru Internet. Lucram la fel ca și ceilalți membri ai echipei, eram puțini, puteam să-i număr pe toți pe degete. În prezent, echipa noastră este formată din 600  de oameni, iar de serviciile StarNet se folosesc locuitori din 16 regiuni din Moldova. Însă, chiar și acum eu lucrez la fel ca și alți membri ai echipei. Pentru mine este foarte important să mă simt parte componentă a echipei, să fiu alături de oamenii care cred în mine, în ideile mele, chiar dacă ele uneori sunt exagerate. 

Cum v-ați schimbat în tot acest timp?
Una din cele mai importante realizări în viața mea sunt copiii mei. Când am fondat StarNet, eram foarte tânăr, acum însă, sunt deja tătic, am trei feciori, și mă strădui să fiu pentru ei un bun exemplu.  


 

Care etapă în istoria companiei a fost cea mai dificilă? 
Timp de 15 ani asemenea situații au fost multe. Au fost momente frumoase și dificile, e ceva firesc. Niciodată nu am să uit acele momente în care am pus pentru prima oară internet celor 1000 de clienți. Anume atunci eu am înțeles că oamenii chiar au nevoie de mine. Acest lucru mă motivează să nu mă opresc, ci să merg mai departe. Cei din străinătate venind în Moldova, spun că noi avem internet foarte bun. 

 

Ce rol are StarNet?
Republica Moldova se află pe locul trei în lume (după Singapur și Coreea de Sud)  cu cel mai rapid Internet. 90% din locuitori au acces la Internet până la 1 GB, iar acest lucru se datorează, în mare măsură companiei StarNet. În anul 2010 noi am fost primii care au conectat rețele optice ale UE cu Republica Moldova. Noi am făcut zonele cu internet gratuit în zece orașe din țară, inclusiv Chișinău. Cred că Internetul trebuie să fie un instrument accesibil în Republica Moldova.

 

 

Ce semnifică DIGITAL PARK?
Digital Park – este unul din cele mai ambițioase proiecte create de către StarNet, pentru a include companii IT locale și străine, care contribuie la inovare și creativitate. Construcția acestui ecosistem complex a durat câțiva ani, dar la sfârșitul verii - la începutul toamnei, intenționăm să îl punem în funcțiune. Noi vrem să facem un fel de "Silicon Valley" unde toată lumea își va găsi ocupație în timpul liber. 

 

Colegii voștri spun că fiecare angajat StarNet are istoria lui de succes. Așa este?

StarNet niciodată n-a stat pe loc. Noi de fiecare dată ne mărim orizonturile activității, noi mergem spre noi culmi, motivând echipa să se dezvolte, punând în aplicare planul de creștere a personalului. Vicedirectorul cândva începuse cariera sa ca operator de asistență tehnică, timp de câțiva ani, el a reușit să devină vicedirector. 

Cu ocazia aniversării, compania va face anumite oferte pentru clienții fideli?
Desigur, noi vom sărbători cei 15 ani împliniți împreună cu întreaga țară. Pentru clienții noștri, la începutul acestui sezon, noi am implementat o nouă ofertă: un leu pentru întreaga vară, pentru serviciile StarNet: Internet + televiziune + telefonie fixă.

 

 

15 ani de evoluție StarNet

ÎMPREUNĂ SCHIMBĂM VIITORUL
 

De la primele cinci licee din capitală conectate într-o rețea unică, până la peste 120 000 de clienți în toată Republica Moldava, StarNet a făcut un salt imens. Dar, în realitate, au fost foarte mulţi paşi mici realizați de o echipă dedicată alături de clienți loiali.

2003 - 2005 – Din primii ani pe piață, StarNet face un salt tehnologic, inedit pentru Republica Moldova, și pune accent pe dezvoltarea rețelei metropolitane ADSL 2 + .

 

 

2006 – Cu emoții și entuziasm, StarNet se poate mândri cu primii 3000 de clienți conectați și, spre bucuria acestora, crează primul canal alternativ de Internet din Republica Moldova cu o capacitate de 155 Mbps.

2007 - StarNet este primul operator de comunicații electronice care investește în tehnologia FTTB. Are loc upgrade-ul la un sistem avansat de tehnologie de radio releu, care oferă o capacitate de 620 Mbps internațional;

 

2009 – StarNet are grijă de viitorele generații și investește cu prioritate în proiectele de responsabilitate socială. Astfel, proiectele NOI APRECIEM INTELIGENȚA și REȚEAUA METROPOLITANĂ WIFI prind viață. În licee, parcuri și alte locuri publici din RM cetățenii au acces gratuit la WIFI. Tot atunci, pornește proiectul de extindere națională și StarNet inaugurează primul oficiu în orașul UNGHENI.

 

2010 - Anii trec, StarNet se adaptează la nevoile de comunicare ale clienților și investește tot mai mult în viteză şi performanţă, fiind prima companie care a trecut frontiera cu canalul optic construit, interconectând rețelele optice ale UE cu Republica Moldova. Are loc optimizarea și modernizarea infrastructurii: StarNet începe investițiile în tehnologia FTTH. A fost lansat serviciul de telefonie fixă.

 

 

2011 - StarNet face upgrade de interconectare la canalul internațional DWDM de până la 40 Gbps. StarNet deschide noi orizonturi și transformă felul în care telespectatorii văd divertismentul la televizor și lansează unul dintre cele mai avansate servicii de IPTV din industrie.

2012 - 2013 - Ca să fie mai aproape de clienţii săi, StarNet continuă proiectul de extindere națională și aduce tehnoloogiile de ultimă oră în alte regiuni ale Republicii Moldova: Cahul, Comrat, Edineț, Sângerei (incl. Satul Grigorăuca), Soroca, Călărași, Hâncești, Fălești, Florești, Cimișlia, Râșcani, Ciadîr-Lunga (aici punem harta). Compania lansează programul de fidelitate "Prietenii StarNet" dedicat celor peste 70000 clienți. De asemenea, StarNet revoluționează noțiunea de televiziune, aducând pe piață cele mai noi echipamente IPTV – Mag 250.

 

 

2014 – StarNet devine Concern format din mai multe companii ce activează în variate domenii de business, dar au un scop comun, dezvoltarea societății prin inovație. Structur creată pentru optimizarea proceselor de afaceri, îmbunătățirea eficienței operaționale, performanței financiare și asigurarea unei dezvoltări sustenabile pe termen lung.

2015 - 2016 - StarNet dă start celui mai ambițios proiect – Digital Park – parcul IT care va servi drept motivație pentru profesionaliștii din sfera IT să se dezvolte în Republica Moldova.

2017 - Timp de 7 ani consecutiv, Concernul StarNet este apreciat pentru schimbările progresive pe care le aduce societății datorită tehnologiilor informaționale și proiectelor de responsabilitate socială, fiind apreciat cu premiul Mercuriul de Aur în cadrul - Concursului „Marca comercială a anului”

2018 - La cei 15 ani de activitate, concernul StarNet se poate mândri cu cei peste 600 de angajați și peste 120 de mii de clienți din 16 regiuni ale țării. Este doar un început, StarNet nu se oprește aici și în viitorul apropiat planifică să fie aproape de toți locuitorii țării, în toate cele 32 de raioane ale Republicii Moldova.

Echipa StarNet are pasiunea, viziunea și talentul de a fi primii în domeniul tehnologiilor, cu scopul de a crea condiții confortabile în fiecare casă, de a contribui la dezvoltarea unei societăți moderne, prin intermediul internetului și tehnologiilor informaţionale.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.53034543991089