Dacă toxinele nu sunt eliminate, înseamnă că vă expuneți organismul la riscul de a deveni un mediu propice pentru evoluția unor agenți patogeni, de exemplu: viruși, bacterii, ciuperci. Specialiștii estimează că în timpul unui an, o persoană poate acumula până la 4 kg de toxine care se prezintă sub diverse forme, de la banala celulită la fibroame sau chisturi.
Pentru a evita bolile cauzate de toxine, este indicat să aveți o dietă alimentară sănătoasă din care să nu lipsească următoarele 10 alimente:
1. Sfecla
Sfecla protejează atât ficatul cât și sistemul digestiv, datorită faptului că are în compoziția sa pectină și betaină.
2. Țelina
Ţelina nu este doar un bun diuretic, dar stimulează glandele (tiroida, hipofiza și pituitara) și reduce concentraţia de acid uric din corp. Fiind un antioxidant, îmbunătățește starea de sănătate, metabolismul și reduce riscul apariției răcelilor. Conține vitamina C și flavonoizi.
3. Varza
Varza conține mult sulf, care este unul dintre elementele obligatorii ce elimină toxinele.
4. Lămâia
Cu toții știm ca lămâia este bogată în vitamina C și în antioxidanți. Totodată, ea contribuie la purificarea sângelui, curățarea sistemului digestiv și eliminarea toxinelor.
5. Usturoiul
Usturoiul conține și el sulf și ajută la curățarea organismului, iar multiplele sale calități îl fac să fie considerat un veritabil „medicament” antiseptic, antibiotic și antiviral.
6. Broccoli
Broccoli conține fier, calciu, vitaminele A și C. Este un depozit de antioxidanți și de enzime care face minuni în privința funcționării optime a sistemului digestiv.
7. Grapefruit
Grapefruit-ul este indicat pentru purificarea sistemului digestiv și previne, deopotrivă, formarea pietrelor la rinichi.
8. Mărul
Pectinele sunt fibre solubile ce elimină metalele grele din alimente care ajung să rămână stocate în organism în cantități peste cele recomandate, iar mărul le conține din plin. În plus, mărul previne afecțiunile ficatului și ale pielii, dar elimină și unele bacterii, de exemplu bacteria ce generează cistita.
9. Semințele de floarea soarelui
În principal, semințele de floarea soarelui acționează asupra ficatului și împiedică sporirea nivelului de colesterol din organism.
10. Ceapa
Ceapa ameliorează funcția digestivă și protejează ficatul.