Septembrie 27, 2023
Un cunoscut scenarist, regizor și producător de la Hollywood a venit în R. Moldova
Scenaristul, producătorul și regizorul de la Hollywood, Jonathan Nolan, se află zilele acestea într-o vizită în R. Moldova, la invitația Ministerului Culturii, informează MOLDPRES.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Nominalizat la Premiile Oscar și la Premiile Emmy, Nolan este cunoscut pentru opere cinematografice și de televiziune, precum „Memento”, „The Prestige”, „The Dark Knight”, „Interstellar” și „Westworld”, ultimul a strâns nu mai puțin de 54 de nominalizări la Emmy și a rămas cel mai bine cotat serial din primul sezon din istoria HBO.

Alături de Jonathan Nolan va fi și echipa sa de producție a serialului HBO „Westworld”: Aaron Ryder, producător american, care colaborează mult cu cei doi frați, Christopher și Jonathan Nolan; Athena Wickham, producătoare din SUA, celebră pentru filmele „Reminiscence” (2021), „Westworld” (2016) și ”Misiune Imposibilă III” (2006) și Noreen O'Toole, producătoare cunoscută pentru „Star Trek” (2009), „Person of Interest” (2011) și „Revolution” (2012).

Potrivit Ministerului Culturii, vizita lui Jonathan Nolan în Republica Moldova include mai multe întâlniri cu producători și regizori naționali, comunitatea creativă, dar și oficiali guvernamentali. Primul eveniment la care Nolan a apărut public astăzi este Fix It In Post Conference. Jonathan Nolan a participat la o sesiune de întrebări și răspunsuri și a interacționat cu participanții și comunitatea de film și producție din Republica Moldova.

Miercuri, 27 septembrie, Nolan și echipa sa vor merge la Orheiul Vechi și Cricova pentru a face cunoștință cu unele dintre cele mai splendide locații de filmare, dar și pentru a experimenta oferta turistică a țării noastre. 

Vizita producătorilor de la Hollywood are loc la invitația oficială a Ministerului Culturii și facilitată de USAID Moldova prin intermediul Proiectului Tehnologiilor Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie. Aceasta reprezintă o oportunitate unică pentru industria cinematografică din Moldova de a interacționa și colabora cu nume și talente de calibru internațional.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.1622035503387