Mai 15, 2022
Ucraina a câștigat marea finală Eurovision. Moldova s-a clasat pe locul 7
Ucraina a câștigat marea finală a concursului Eurovision din acest an, cu piesa Stefania.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Kaluch Orchestra a ajuns pe primul loc, cu 631 de puncte. Republica Moldova a obținut locul șapte la cea de-a 66 ediție a concursului internațional. Trupa Zdob și Zdub și frații Advahov cu piesa ”Trenulețul” Chișinău-București au obținut 253 de puncte și au ajuns astfel în top 10 a concursului Eurovision. România este pe locul 18 la ediția din acest an. A fost reprezentată de Wrs, cu piesa ”Llamame”.   

439 de puncte, obținute din partea publicului. Un vot masiv pentru Kalush Orchestra. După ce și-au interpretat piesa Stefania, artiștii ucraineni au lansat un apel pentru salvarea Ucrainei, pentru salvarea soldaților de la Mariupol, aflați în oțelăria Azovstal. Emoții mari au avut când au obținut trofeul concursului Eurovision.

Și în cazul R.Moldova, votul publicului a fost decisiv, 239 de puncte, oferite de susținătorii R.Moldova, pe când juriul din țările participante la concurs a acordat doar 14 puncte. De această dată, juriul din România, dar și cel din R.Moldova au preferat să acorde punctajul maxim Ucrainei. Frații Advahov și Zdob și Zdub au avut și în această seară o prestație remarcabilă. 

”Locul 7!! Locul 2 la televoting. Mulțumim!”, a scris Vasile Advahov pe pagina sa de Facebook, cu puțin timp în urmă.

Pe locul 2 la concursul Eurovision 2022 a ajuns Marea Britanie, iar Spania, pe locul trei. 

Să spunem că, în acest an, Zdob și Zdub a intrat în cartea recordurilor Eurovision, fiind singura trupă din istoria acestui concurs care a ajuns de trei ori în finală, în trei decenii diferite. Zdubii au revenit pe scena de la Eurovision, alături de frații Advahov. Piesa ”Trenulețul”, prezentată în decembrie, o dată cu relansarea circulației trenului Chișinău-București, este o combinație între folclor și rock. Are peste 5 mln de vizualizări. Videoclipul este filmat în trenul de pe ruta Chișinău-Bucuești. Un grup de tineri moldoveni se distrează, în drum spre capitala României, fiind acompaniați de frații Advahov și Zdob și Zdub. 

O altă piesă de succes a Zdubilor de la Eurovision, ”Bunica bate toba”. În 2005, s-a clasat pe locul șase, iar în 2011, trupa rock a mers la Eurovision cu piesa ”So Lucky” și a ajuns pe locul 12.   

Sursa - rfi.ro



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.0729179382324