Septembrie 05, 2023
Topul destinațiilor pentru o vacanța de toamnă reușită. Vremea este perfectă, iar buzunarul „nu suferă”
Chiar dacă vara s-a sfârșit, mulți se pregătesc de vacanță. Septembrie este luna preferată de cei care caută mai mai puțină aglomerație, dar și temperaturi mai prietenoase în termometru. Mai mult, pentru că septembrie este luna în care în majoritatea țărilor europene elevii încep școala, o vacanță înainte de întoacerea în bănci este alegerea perfectă.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Temperaturile nu mai sunt sufocante ca în lunile iulie august, dar sunt perfecte pentru plajă. Mai mult, plimbările se pot face în voie fără să ți se facă rău de la căldură. Sunt doar două dintre motivele pentru care milioane de turiști din toată lumea preferă lunile septembrie și octombrie pentru vacanță.

Iată un top al destinațiilor unde vacanțele de septembrie pot fi extrem de reușite.

Malta

Malta este o destinație care poate fi mult mai plăcută toamna. Biletele de avion sunt accesibile. De exemplu, pentru perioada 26 septembrie - 1 octombrie costă 140 de euro, scrie click.ro

Malta, spre deosebire de majoritatea țărilor, trece de la căldura toridă la zile ușor mai reci. Zilele sunt mai scurte, dar tot sunt multe activități pentru turiști.

Toamna oferă peisaje idilice, în special în nordul insulei. Temperatura e perfectă, iar priveliștea frumoasă a mării azurii care înconjoară această insulă pitorească fac din Malta o destinație de neratat.

 

Unul dintre avantajele de a fi în Malta în timpul sezonului de toamnă este că, deși aerul este mai rece, marea este încă suficient de caldă pentru a te bucura de o baie relaxantă, iar plajele sunt mai puțin aglomerate.

Maroc

Și Marocul poate fi inclus pe lista destinațiilor perfecte pentru toamnă. Pentru perioada 16-25 octombrie, biletele de avion sunt puțin peste o sută de euro.

Vizitarea Marocului în octombrie ar putea fi momentul perfect ales pentru o vacanță. Vremea în Maroc în octombrie este extrem de plăcută. 

 

Temperaturile coboară până la 20 de grade Celsius în timpul zilei și până la 10 grade noaptea în majoritatea locurilor. În orașele deșertice, cum ar fi Marrakech, temperaturile din timpul zilei încă ating uneori până la 29 grade Celsius.

Cipru

Bilete de avion la preț accesibil sunt și spre Cipru. De exemplu, în perioada 28 septembrie - 3 octombrie costă 180 de euro.

Zborul este direct și durează aproximativ două ore. Toamna în Cipru este excelentă pentru relaxare. Soarele devine blând, iar prețurile sunt mult mai mici față de sezon.Toamna este, de fapt, cea mai bună perioadă a anului pentru a descoperi tot ceea ce are de oferit această destinație uimitoare.

Spre deosebire de multe alte destinații turistice, Cipru are o vreme bună pe tot parcursul anului. 

 

Este o destinație perfectă și pentru iubitorii de trasee și bicicliști. 

 Soarele de vară încălzește marea până la 26 -27 grade Celsius până spre sfârșitul lunii noiembrie. O ocazia perfectă pentru a încerca sporturi acvatice.

Portugalia

Și în Portugalia vremea e bună și toamna. Un zbor dus - întors București - Lisabona în perioada 23 - 28 octombrie costă 196 euro.

Portugalia toamna poate fi mult mai plăcută. În timp ce, de obicei, rămâne cald în timpul zilei, seara turiștii se bucură de o briză ușoară.

 

Pentru cei pasionați de aventuri cu vinuri portugheze, de cumpărături de suveniruri sau de surfing în fiecare zi pe coasta vastă a Portugaliei toamna în Portugalia este alegerea perfectă.

Turcia

Este una dintre locațiile foarte accesibile ca preț pentru români. Cu doar 150 de euro, se ajunge din București în Antalya, Turcia, pentru o vacanță în perioada 6 - 11 octombrie.

Chiar și în octombrie vremea este perfectă pentru a vă bucura de plajele de pe Riviera turcească. Stațiunile sunt mult mai puțin aglomerate, iar apa mării este destul de plăcută pentru a înota pe tot parcursul lunii octombrie și chiar până în noiembrie.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.7539234161377