August 16, 2023
Taylor Swift, la un pas să devină miliardară. Recordurile setate de artista americană
Taylor Swift este la un pas de a deveni miliardară. Datorită turneului „Eras”, averea ei a crescut acum la 740 de milioane de dolari, iar artista mai are cel puțin încă un an de concerte, după ce a anunțat că a crescut numărul acestora de la 52 la 146, spectacolele urmând să se desfășoare în America de Nord și de Sud, în Europa, Asia și Australia.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

În aprilie, cântăreața recompensată cu premiul Grammy avea în conturi 570 de milioane de dolari, bani obținuți din turnee, din vânzarea de albume, din imobiliare, contracte de publicitate și din actorie, scrie profm.ro

Primele 22 de spectacole ale turneului The Eras au generat încasări de peste 300 de milioane de dolari, potrivit publicației Pollstar. Rapoartele de la jumătatea anului, publicate luni, arată că turneul lui Swift a fost cel mai mare la nivel de încasări din America de Nord și din întreaga lume, între 17 noiembrie 2022 și 17 mai 2023.

Taylor Swift

Din acești bani, după ce a plătit taxe de producție și compania care s-a ocupat de promovarea turneului, artista a rămas cu $110 milioane. Din acesti bani și-a plătit managerul, dansatorii soferii, cateringul, etc .

Astfel, Forbes estimează că ea a obținut un venit net personal de 30 de milioane de dolari.

Iar după ce Taylor a mai adăugat zeci de show-uri, „The Eras” este pe cale să devină cel mai mare turneu de concerte de muzică live din toate timpurile.

Taylor Swift

Taylor Swift, cel mai popular artist la nivel mondial

Se pare că Swift este în prezent cel mai popular artist la nivel mondial în ceea ce privește vânzarea de bilete, streaming, difuzare și performanță în social media. Dacă previziunile sunt corecte, Swift îl va depăși pe Sir Elton John, al cărui turneu „Farewell Yellow Brick Road Tour” a generat venituri de 910,4 milioane de dolari.

Singura care ar putea să o depășească pe Taylor Swift este Beyonce, cu turneul „Renaissance”. Previziunile arată că „Renaissance” ar putea aduce 2,4 miliarde de dolari din vânzările de bilete până în octombrie.

Taylor Swift Heads to Electric Lady Studio in New York City 

Se spune că peste 3,5 milioane de oameni s-au înscris pentru a obține bilete la concertele ei, un record.

Datorită lansării reînregistrării albumului ei din 2010, Speak Now, în iulie, combinată cu viitoarele câștiguri din turneu, Taylor ar putea ajunge anul viitor la o avere netă de 900 de milioane de dolari, poate chiar 1 miliard.

Mai mult, concertele lui Swift oferă și un impuls economiei SUA, fanii cheltuind bani pe cazare, mâncare, transport, îmbrăcăminte și alte produse în diferite orașe.

taylor swift (6)

Potrivit unui sondaj realizat de QuestionPro, se estimează că în medie o persoană care participă la unul dintre spectacolele lui Taylor Swift va cheltui cel puțin 1.300 de dolari, iar beneficiul economic total pentru SUA: 5 miliarde de dolari.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.94939851760864