Septembrie 19, 2024
Școala de Arte „Alexei Stârcea” a primit în dar un pian, procurat din banii colectați la evenimentul “Moldova are artă. Chișinăul are artă”

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Angela Sîrbu, fondatoarea Aquarelle Group și Mihaela Sîrbu, directoarea Business Class, împreună cu echipa și reprezentanții Fundației Moldcell, au vizitat recent Școala de Arte „Alexei Stârcea” din Chișinău pentru a înmâna un instrument muzical achiziționat din fondurile colectate în cadrul evenimentului „Moldova are artă. Chișinăul are artă”. Instrumentul muzical a fost procurat cu sprijinul Fundației Moldcell și al companiei Ambianța.

Evenimentul „Moldova are artă. Chișinăul are artă” s-a dovedit a fi un real succes, adunând laolaltă iubitori de artă și cultură, dornici să contribuie la promovarea și susținerea tinerelor talente. Pentru al treilea an consecutiv, evenimentul și-a propus să aducă în prim-plan diversitatea formelor de artă din Chișinău și să ofere o platformă pentru artiști consacrați și tineri.

Angela Sîrbu a declarat că inițiativa are menirea de a sprijini tinerii talentați și de a le oferi oportunități mai bune de dezvoltare. „Arta și educația artistică sunt esențiale pentru formarea noilor generații. Prin astfel de gesturi, dorim să încurajăm copiii să-și urmeze pasiunile și să-și valorifice potențialul creativ”, a spus Angela Sîrbu, subliniind importanța susținerii comunității artistice din Moldova.

În cadrul vizitei, Angela Sîrbu s-a întâlnit cu Irina Bogataia, directoarea Școlii de Arte „Alexei Stârcea”, profesoară de pian cu grad didactic superior și membră a Uniunii Muzicienilor din Moldova. Cele două au discutat despre provocările cu care se confruntă instituțiile de învățământ artistic din țară, dar și despre soluțiile pe care le pot adopta pentru a sprijini dezvoltarea tinerelor talente. Irina Bogataia a subliniat necesitatea investițiilor în educație, precizând că astfel de donații sunt vitale pentru elevii care doresc să-și urmeze cariera în muzică.

Directoarea școlii a exprimat recunoștința întregului colectiv pentru sprijinul oferit:  „Acest instrument reprezintă mult mai mult decât o simplă donație. Este un simbol al sprijinului comunității pentru educația artistică și al încrederii în potențialul copiilor noștri. Suntem profund recunoscători partenerilor și doamnei Angela Sîrbu pentru acest gest generos”, a declarat Irina Bogataia.

Vizita a fost un moment deosebit pentru elevii școlii, care au primit cu entuziasm donația.

 

 

 

 

 

 

 

 

 



citeste și
SQL exec time = 0.88384938240051