Martie 26, 2024
Primul vaccin din lume împotriva cancerului pulmonar

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Primul vaccin din lume împotriva cancerului pulmonar este dezvoltat zilele acestea de către oamenii de știință din Marea Britanie. Lanțul de ADN care va fi folosit pentru a “învăța” sistemul imunitar să caute și să elimine proteinele periculoase – proteine ​​care apar pe celulele canceroase pulmonare și care pot conține mutații care ar putea duce la cancer – va fi mijlocul prin care functionează acest vaccin, scrie avantaje.ro

Oamenii de știință de la Universitatea Oxford, Institutul Francis Crick și University College London (UCL) lucrează la dezvoltarea vaccinului, potrivit Sky News. Potrivit publicației, vaccinul cunoscut sub numele de LungVax se va asemăna cu vaccinul Oxford-AstraZeneca antiCovid. Grupul intenționează să producă trei mii de doze de vaccin, care recunoaște și elimină proteinele periculoase, denumite și neoantigene.

Fumatul este un factor în șapte din zece cazuri de cancer pulmonar. Persoanele cu vârste cuprinse între 55 și 74 de ani care fumează sau au fumat în trecut sunt considerate cu risc ridicat. „Mai puțin de 10% dintre pacienții cu cancer pulmonar trăiesc cu boala timp de zece ani sau mai mult. Acest lucru trebuie să se schimbe', potrivit profesorului Mariam Jamal-Hanjani de la UCL și al Institutului Francis Crick, care va supraveghea studiul clinic LungVax.

„Această cercetare completează eforturile existente prin controale de sănătate pulmonară pentru a detecta mai devreme cancerul pulmonar la persoanele care prezintă cel mai mare risc', a spus prof. Mariam.

Cercetatorul a adaugat ca vaccinul are potențialul de a acoperi 90% din cancerele pulmonare.

„LungVax nu va înlocui renunțarea la fumat ca fiind cea mai bună modalitate de a reduce riscul de cancer pulmonar', a spus profesorul Mariam.

Cancerul pulmonar se dezvoltă atunci când celulele pulmonare proliferează necontrolat. Plămânii sunt două organe asemănătoare bureților, care sunt separate în secțiuni numite lobi.

Printre principalele cauze de deces la nivel global se numără cancerul pulmonar.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.9531557559967