Mai 18, 2022
Președintele Zelenski și soția sa, Olena, pentru prima dată împreună de la începutul războiului
Președintele Zelenski și soția sa, Olena Zelenska, au fost văzuți pentru prima dată împreună de la începutul războiului. Cuplul a participat la funeraliile primului președinte al Ucrainei, Leonid Kravciuk.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Președintele Zelenski și soția sa, Olena Zelenska, nu se mai văzuseră de la începutul invaziei, din ziua de 24 februarie, cea care a marcat primele atacuri rusești asupra țării vecine – declara Prima Doamnă a Ucrainei într-un interviu cu ceva timp în urmă. Între timp, cuplul prezidențial s-a reunit pentru a participa împreună la ceremonia funerară pentru primul președinte al Ucrainei, Leonid Kravciuk. Kravciuk a deținut funcția de președinte din 5 septembrie 1991 până la demisia sa, pe 19 iulie 1994.

 

Astfel, Zelenski și soția sa au fost surprinși împreună, la aproape trei luni de la ultima lor întâlnire consemnată oficial, mergând alături pentru a-și exprima regretele și condoleanțele la sicriul fostului președinte. Cei doi au adus flori celui care a fost primul președinte al Ucrainei independente, după colapsul Uniunii Sovietice, în 1991, care a încetat din viață la vârsta de 88 de ani.

 

Președintele Zelenski și soția sa, îmbrăcați în negru, au participat la ceremonie alături de alți demnitari, printre care fostul președinte Petro Poroșenko sau primarul Kievului, Vitali Klitschko. Este prima apariție a Olenei Zelenska alături de soțul său, aceasta mărturisind cu o lună în urmă că a fost nevoită să părăsească Kievul, temându-se pentru siguranța copiilor săi, Aleksandra și Kiril. La acea vreme Zelenska povestea că a reușit să vorbească cu soțul ei doar la telefon. Chiar și refugiată într-un loc necunoscut din Ucraina, Zelenska a pus umărul la ajutorul primit de Ucraina din partea altor țări, făcând apel la organizații internaționale și la Primele Doamne ale altor țări. De asemenea, aceasta a lansat și un canal de Telegram. Cu săptămâni în urmă, Olena Zelenska a primit o scurtă vizită neanunțată oficial de la Prima Doamnă a Statelor Unite, Dr. Jill Biden, aflată într-o călătorie în România și Slovacia.

Sursa elle.ro



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 2.2483062744141