Iunie 18, 2024
Povestea emoționantă a lui Andrea Bocelli. De ce este orb și cum citește partiturile

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Andrea Bocelli, unul dintre cei mai apreciați artiști de muzică clasică la nivel internațional, are o poveste de viață impresionantă, marcată de curaj și determinare. Născut în 1958, Bocelli a fost diagnosticat cu glaucom congenital la vârsta de cinci ani, o afecțiune rară care i-a afectat grav vederea și l-a lăsat complet orb la vârsta de 12 ani.

Descoperit la vârsta de 34 de ani de legendarul tenor Luciano Pavarotti, Bocelli a devenit rapid un nume de referință în muzica clasică. Pavarotti a afirmat că „nu există o voce mai frumoasă decât cea a lui Bocelli”, o declarație care a răsunat în întreaga lume și a contribuit la ascensiunea fulminantă a artistului.

Milan, TV show Che Tempo Che Fa - Nove

Diagnosticul de glaucom congenital a însemnat pentru tânărul Andrea o copilărie petrecută în mare parte în spital. Deși medicii au reușit să îi salveze parțial vederea unui ochi, un accident de fotbal la vârsta de 12 ani a dus la pierderea completă a vederii. „Am fost lovit violent cu o minge în ochiul drept, singurul cu care puteam distinge lumina și culorile”, a povestit Bocelli într-un interviu despre autobiografia sa „The Music of Silence”.

Pentru a continua să se dezvolte ca artist, Bocelli folosește partituri muzicale scrise în Braille, un sistem de scriere tactilă pentru nevăzători. Talentul său excepțional se manifestă și printr-o memorie auditivă remarcabilă, care îi permite să memoreze piesele ascultându-le, eliminând astfel necesitatea partiturilor scrise. Lucrează de asemenea cu profesori și specialiști care îl ajută să repete și să perfecționeze interpretările sale.

Cost To Hire Andrea Bocelli For Private Events

Andrea Bocelli refuză să fie definit prin dizabilitatea sa. În interviuri, evită să discute despre orbire, considerând că acest aspect nu ar trebui să fie mai interesant decât orice altă caracteristică personală. „Faptul că sunt orb nu-mi definește existența... Oamenii se întreabă dacă există o legătură între faptul că nu văd și modul în care cânt. Dar nu e niciuna. Faptul că mi-am pierdut vederea nu are nicio legătură cu preocuparea pentru muzică”, a declarat el pentru Daily Mail.

În ciuda dificultăților, Andrea Bocelli a rămas mereu optimist, afirmând că viața a fost generoasă cu el. „Am primit mult mai mult decât am reușit să dăruiesc înapoi până acum”, a spus artistul, subliniind astfel recunoștința și aprecierea pentru darurile și realizările sale.

Você sabia que Andrea Bocelli já trabalhou como advogado? O tenor italiano  apostou em outra carreira ante de deslanchar na música - Estrelando

Povestea lui Andrea Bocelli este una de inspirație și reziliență, demonstrând că, în ciuda obstacolelor, talentul și pasiunea adevărată pot depăși orice limită. Bocelli rămâne un exemplu strălucit de cum muzica poate transcende barierele fizice, atingând inimile oamenilor din întreaga lume.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.71414685249329