Martie 18, 2024
Orhideele vor înflori „constant" dacă în apă se adaugă lunar un ingredient simplu
Este important să știi ce măsuri trebuie să iei pentru a te asigura că orhideele tale vor înflori în mod constant. Din fericire, un expert în plante a împărtășit un sfat util pentru a le ajuta să înflorească.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Orhideele pot „înflori în mod constant" atunci când sunt îngrijite și există o metodă simplă care te ajută să obții acest lucru, potrivit unui expert în flori. O orhidee nu este greu de întreținut, iar specialiștii ne dezvăluie și secretul prin care ne putem bucura un timp îndelungat de aceste plante.

Recomandările specialiștilor în plante

După cum majoritatea oamenilor știu, frumoasele plante de apartament „pot prospera” în condiții de umiditate și atunci când primesc cantitatea potrivită de lumină naturală și apă. O astfel de orhidee poate înflori timp de șase până la zece săptămâni. Pentru ca procesul să se repete este util să știi ce pași trebuie să faci.

Iubitorii de plante nu vor mai fi nevoiți să aștepte luni întregi pentru a-și vedea orhideele înflorind, potrivit unui expert în flori.

Expertul în plante de apartament Kiva Kriti recomandă oamenilor să apeleze la un produs de uz casnic. Acesta poate fi găsit cu ușurință în dulapurile din bucătărie, înainte de a uda orhideea, scrie evz.ro

TikToker-ul spune că folosirea unei coji de banană face minuni. Ea asigură că planta este în mod constant pregătită să înflorească. A subliniat și importanța de a repeta metoda la fiecare zece zile.

plante, orhidee 

Videoclipul a devenit viral pe rețelele de socializare

Kiiva a distribuit un videoclip pe contul ei TikTok, care a primit mii de aprecieri. În clip, ea începe prin a decoji o banană și apoi taie coaja în bucăți.

Ea „înmoaie coaja de banană tăiată în apă caldă timp de câteva ore", care va fi apoi pregătită pentru planta de apartament.

În cele din urmă, creatoarea de conținut ia apa infuzată cu banane și o folosește pentru a-și uda orhideea în chiuveta din bucătărie. Orice exces de apă se va scurge astfel direct în canalul de scurgere.

Temperatura de noapte, ideală pentru orhidee

Luna trecută, Graham Rice de la Royal Horticultural Society a împărtășit unul dintre cele mai bune sfaturi. Dintre toate varietățile de orhidee, orhideele de tip Phalaenopsis, sunt probabil cele mai ușor de întreținut acasă:

„Există un truc simplu care ajută enorm. Asigurați-vă că temperatura de noapte este mai scăzută decât cea din timpul zilei."

Acesta crede că poprietarii trebuie doar să scadă încălzirea cu câteva grade pentru a „ajuta planta să înflorească".

plante, orhidee



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.74241209030151