Februarie 03, 2023
O îmbrățișare largă pentru Ucraina: Au apărut primele imagini ale scenei Eurovision 2023
Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU) și BBC au dezvăluit primele imagini ale scenei Eurovision 2023, pe care cei 37 de participanți vor cânta la Liverpool.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Julio Himede, scenograful pentru Liverpool 2023, și-a bazat designul scenic pe principiile „împreună, sărbătoare și comunitate”, notează tv8.

Ucraina și Marea Britanie, unite pe scena concursului

„Arhitectura se inspiră dintr-o îmbrățișare largă, artiștii spectacolului și invitații din întreaga lume, deschizându-și brațele către Ucraina. M-am concentrat pe aspectele culturale și asemănările dintre Ucraina, Marea Britanie și în special, Liverpool. De la muzică, dans și artă la arhitectură și poezie”, a spus designerul.

Ar putea fi o imagine cu interior

Julio, care are ani de experiență lucrând la evenimente uriașe precum GRAMMY-urile și MTV EMA-urile, a mai spus că „este de datoria noastră, ca designeri, să îmbunătățim performanțele printr-un peisaj vizual convingător, captând în același timp inima și sufletul Eurovision Song Contest”.

Pe o suprafață de peste 450 de metri pătrați de scenă, această scenă uimitoare reunește încă 220 de metri pătrați de ecrane video care se mișcă și se rotesc independent, precum și peste 700 de plăci video integrate în podea și peste 1.500 de metri de lumini LED.

„Ne-am dorit o decor de care oamenii își vor aminti ani de zile. Este atât de important pentru noi ca delegațiile să aibă cel mai mare spațiu posibil pentru a lucra. Am vrut să le oferim o scenă care are o mulțime de opțiuni pentru montare”, a spus Andrew Cartmell, producătorul executiv al concursului.

„Este o bucurie să lucrezi cu Julio, este creativ cu modele inovatoare. L-am contactat, pentru că are acreditări fenomenale, astfel încât cu toții să putem face din aceasta un decor fantastic pentru Liverpool 2023”, a subliniat acesta.

Semifinalele Eurovision 2023 se vor desfășura pe 9 și 11 mai

Pe măsură ce Eurovision se apropie, Julio a descris oportunitatea de a proiecta scena drept „o onoare”: „Este un fior să știu că un grup atât de divers de muzicieni talentați va cânta pe scena mea. Am avut o lungă istorie de a fi fan al spectacolului și, ca tânăr adult, obișnuiam să țin cont de amenajările impresionante ale scenei. Sunt încântat să sărbătoresc viitorul câștigător și să predau ștafeta creativă țării următoare”.

Semifinalele Eurovision 2023 se vor desfășura pe 9 și 11 mai, iar marea finală – pe 13 mai, la Arena Liverpool de lângă râul Mersey.

37 de țări vor participa la Eurovision Song Contest 2023, potrivit eurovision.tv. Dintre acestea, 31 vor concura în două semifinale pentru a accede în marea finală, alăturându-se țărilor fondatoare: Franța, Germania, Italia, Spania, Regatul Unit și Ucrainei ca țară câștigătoare a ediției din 2022.

Rusia nu participă nici în acest an la Eurovision. Pe lângă aceasta, Macedonia de Nord, Muntenegru și Bulgaria s-au retras de la Eurovision Song Contest 2023, relatează tv8.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.1808896064758