August 30, 2023
„Învățarea în școala incluzivă” Subiect abordat în cadrul Forumului Municipal Educațional „Chișinău – oraș care învață”
Pe 23 august, a avut loc cea de-a doua întâlnire în format „opinie de expert” din cadrul Forumului Municipal Educațional „Chișinău – oraș care învață”, ediția 2023.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Tema centrală discutată a fost „Învățarea în școala incluzivă”, iar invitata specială a fost Liliana ROMANIUC, o specialistă de renume în domeniul educației la nivel internațional și președinta Asociației Române de Literație.

Aceasta a susținut că ,,realizarea unei educații incluzive autentice este un proces care se desfășoară pe mai multe niveluri. Este o responsabilitate multiplă, care trebuie să vină de la nivel guvernamental, la nivel local, apoi la nivelul școlii și are mai mulți factori implicați: profesorul, familia, comunitatea.”

La eveniment au mai paricpat, Angela CUTASEVICI, Viceprimarul municipiului Chișinău, Daniela Munca-Aftenev, Șef adjunct a DGETS și Viorica NEGREI, Șef adjunct a DGETS, care au vorbit despre importanța educației incluzive în dezvoltarea învățământului și a comunității în ansamblu.

Forumului Municipal Educațional „Chișinău – oraș care învață”, ediția 2023, este organizat de Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, sub egida Primăriei Municipiului Chișinău și a găzduit cadre didactice de conducere din instituţiile de învăţământ preșcolar, primar și secundar din municipiul Chişinău şi s-a desfăşurat în perioada 15-25 august, curent.

Evenimentul la care au participat specialiști naționali și internaționali, a avut drept scop partajarea și asumarea responsabilității tuturor actorilor educaționali din municipiu pentru educația copiilor și elevilor, în conformitate cu direcțiile principale și proiectele strategice pe care administrația locală le-a implementat, pentru a transforma municipiul Chișinău într-un oraș în care învățarea este promovată și încurajată în toate aspectele vieții cotidiene.

  

 

 

 

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.5565586090088