August 07, 2023
În ce stare se află Celine Dion după ce și-a anulat turneul: „Nu putem găsi niciun medicament care să funcționeze”
Claudette Dion, sora lui Celine Dion, a dezvăluit cum se simte în prezent artista, după ce a fost diagnosticată cu sindromul de rigiditate care a obligat-o să-și anuleze turneul mondial. Se pare că artista face tot ce poate să își revină.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Într-o declarație pentru Le Journal de Montreal, Claudette a declarat că Celine, în vârstă de 55 de ani, este îngrijită de sora lor Linda și că lucrează îndeaproape cu cercetători specializați în această afecțiune rară conform DailyMail.

„Nu putem găsi niciun medicament care să funcționeze, dar este important să avem speranță. Sincer, cred că ea are nevoie mai ales de odihnă. Întotdeauna se dă peste cap [atunci când cântă], întotdeauna încearcă să fie cea mai bună și să fie în vârful jocului ei. La un moment dat, inima și corpul tău încearcă să-ți spună ceva. Este important să le asculți”, a spus în această săptămână, scrie click.ro

„Sindromul persoanei rigide” este o afecțiune neurologică incurabilă care are ca rezultat spasme musculare incontrolabile. Afectează doar una din un milion de persoane.

Cu toate acestea, Celine „a ascultat cât mai mult posibil de cercetătorii de top în domeniul acestei boli rare”, iar familia are încredere că va găsi într-o zi o modalitatea care îi va permite să revină pe scenă.

[Performanța] este înnăscută pentru ea, este disciplinată în fiecare domeniu al vieții ei”, a adăugat Claudette.

Atunci când nu poate vorbi față în față cu Celine, Claudette primește informații despre starea de sănătate de la Linda, care locuiește acum cu cântăreața în casa ei din Las Vegas.

Când o sun pe [Celine] și este ocupată, vorbesc cu sora mea Linda, care locuiește cu ea și îmi spune că muncește din greu”, a declarat ea pentru presă.

Celine Dion și-a anulat turneul mondial 

Susținătorii cântăreței Celine au arătat o susținere incredibilă atunci când au aflat că aceasta a fost nevoită să anuleze turneul mondial programat din cauza problemelor de sănătate în luna mai. În decembrie 2022, ea și-a amânat anterior spectacolele planificate după ce a făcut public diagnosticul său. Prin intermediul contului său de Instagram, Celine a transmis că nu va putea performa în cadrul turneului ei mondial.

„Cu o imensă dezamăgire trebuie să anunțăm astăzi anularea turneului mondial Courage. Îmi pare foarte rău că vă dezamăgesc pe toți încă o dată. Muncesc din greu pentru a-mi recăpăta forțele, dar turneele pot fi foarte dificile chiar și atunci când ești 100%. Nu este corect față de voi să tot amânăm spectacolele și, chiar dacă mi se rupe inima, cel mai bine este să anulăm totul acum până când voi fi cu adevărat pregătită să mă întorc din nou pe scenă.”

Celine a distribuit, de asemenea, o imagine cu lista completă a datelor turneului care au fost anulate, inclusiv spectacolele din Franța, Belgia, Danemarca, Polonia și Marea Britanie, și împreună cu o declarație.

Declarația a adăugat: „Avem toată speranța că într-o zi, în curând, Celine va putea veni în toate aceste orașe din Europa pentru a cânta pentru fanii ei extraordinari, dar acel moment pur și simplu nu este acum".

Céline Dion's sister shares heartbreaking update on singer's health battle  | Globalnews.ca

Boala de care suferă Celine Dion

În luna decembrie anul trecut, Celine a dezvăluit că a fost diagnosticată cu această afecțiune neurologică rară.  „Sindromul persoanei rigide” este o afecțiune extrem de rară care face ca mușchii trunchiului și ai membrelor să alterneze între spasme și rigiditate.

Estimările sugerează că afectează aproximativ 70 de persoane în Marea Britanie și 330 în SUA și rămâne puțin cunoscută. Aproximativ de două ori mai multe femei decât bărbați sunt afectate de această boală. Boala progresivă face ca rigiditatea pacienților să crească în timp și poate duce la necesitatea de a folosi un scaun cu rotile.

Principalele simptome cauzate de „sindromul persoanei rigide” sunt spasmele și rigiditatea trunchiului și a membrelor. Spasmele pot fi declanșate de zgomote puternice, afecțiunea provocând, de asemenea, o sensibilitate crescută la sunete. De asemenea, atingerea și suferința emoțională pot fi resimțite mai intens ca urmare a afecțiunii. Spasmele pot fi atât de severe încât îi fac pe oameni să cadă sau duc la dificultăți de mers și alte dizabilități. Stresul și anxietatea sunt, de asemenea, de obicei mai mari la cei care suferă de această afecțiune, în special din cauza imprevizibilității spasmelor.

Deși nu există un leac pentru sindromul persoanei rigide, există tratamente care încetinesc progresia, iar Celine a dezvăluit că face tot ce poate pentru a minimiza simptomele.

What is stiff person syndrome? Celine Dion gives update on condition |  Evening Standard



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.69937038421631