August 29, 2023
Forumul Municipal Educațional „Chișinăul – oraș care învață”
Forumul Municipal Educațional „Chișinău – oraș care învață” s-a desfășurat în perioada 15-25 august 2023, cu participarea specialiștilor naționali și internaționali.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Forumul Municipal Educațional „Chișinău – oraș care învață” a inclus trei etape:

I etapă (15-24.08.23, pre-forum) -  40 de ateliere specializate, cu participarea activă a comunității pedagogice și civile conform domeniilor de interes;

A II-a etapă (22-24.08.23) - trei întâlniri cu invitați internaționali, în format „opinie de expert”, desfășurate la Centrul „Clasa Viitorului”, din cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”;

A III-a etapă - două ședințe plenare în zilele de 24 și 25 august, la Palatul Republicii: 24.08.2023 – activitate cu genericul „Încurajăm performanța școlară”, dedicată olimpicilor care au reprezentat instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău (500 olimpici).

25.08.2023 – ședință în cadrul căreia s-a pus în dezbateri analiza activității DGETS și a instituțiilor de învățământ subordonate, s-au identificat problemele sistemului educațional și s-au dat recomandări de soluționare a acestora.

Forumul Municipal Educațional „Chișinău – oraș care învață” a desfășurat panele de discuții, prelegeri deschise, întâlniri în format „opinie de expert” cu expunerea de cazuri practice, cursuri de master-class și mese rotunde cu experți internaționali.

Evenimentul a avut drept scop partajarea și asumarea responsabilității tuturor actorilor educaționali din municipiu pentru educația copiilor și elevilor, în conformitate cu direcțiile principale și proiectele strategice pe care administrația locală le-a implementat pentru a transforma municipiul Chișinău într-un oraș în care învățarea este promovată și încurajată în toate aspectele vieții cotidiene.

Forumului Municipal Educațional, organizat anual de către Primăria municipiului Chișinău și Direcția Generală Educație, Tineret și Sport este o activitate tradițională importantă pentru comunitatea locală, în special pentru elevi, profesori, părinți și alți membri interesați ai comunității.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.51654720306396