Noiembrie 29, 2023
Expoziție inedită la Muzeul Național de Istorie al Moldovei - Îmblânzitorul Oțelului

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Daniel Rădulescu, artist contemporan român, cunoscut pentru tehnica sa aparte de sculptură în oțel, cel mai colecționat artist care lucrează în oțel din România, își prezintă creațiile la Chișinău cu ocazia Zilei Naționale a României. Publicul poate admira timp de o lună 8 dintre lucrările sale emblematice, realizate integral din oțel.

Daniel Rădulescu (n. 1990, Brașov) își realizează sculpturile prin modelare manuală, cu mii de straturi de oțel topit, fără să folosească matrițe sau forme. Această caracteristică face sculpturile sale unice, imposibil de replicat. Daniel Rădulescu este unul dintre cei mai cunoscuți artiști din România, sculpturile sale din metal fiind dorite de colecționari din toată lumea. Prețurile lucrărilor sale au crescut în 2022 cu 1.600% față de primele sale lucrări vândute.

A studiat sfera graficii digitale și 3D, până când a devenit captivat de orice material palpabil, de la piatră, lemn și ipsos, până la duritatea și, în același timp, fluiditatea metalului. A explorat numeroase tehnologii posibile de prelucrare a oțelului, până când acesta a ajuns să prindă formă sub mâinile sale. Textura reieșită din tehnica sa impresionantă de lucru a devenit o emblemă a artistului. Daniel Rădulescu a realizat până în prezent 97 sculpturi, toate aflându-se în colecții private din 10 țări de pe 3 continente.

 „Îmi doresc să insuflu empatie și să-i fac pe vizitatori să privească dincolo de un material dur, precum oțelul. Două dintre aceste lucrări sunt inspirate din mitologia greacă, de Bahus și Dedal. Fiecare are povestea ei, dar ambele sunt realizate în capitole diferite din viața personală. Împreună, simt că cele 8 sculpturi mă reprezintă și reconstituie un traseu al vieții mele; ele vor comunica bine într-un spațiu comun.”, spune artistul Daniel Rădulescu.

Expoziția are loc la Muzeul Național de Istorie al Moldovei din Chișinău, Sala de bronz, în perioada 29 noiembrie - 20 decembrie 2023 iar vernisajul are loc pe 29 noiembrie, la ora 16:00.

Proiectul este finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.080904006958