Septembrie 01, 2023
„Diseminarea bunelor practici în activitatea cu tinerii specialiști” Forumul Municipal Educațional „Chișinăul - orașul care învață”
La data de 17 august 2023, în incinta instituției IPLT „Hyperion” s-a desfășurat atelierul cu genericul „Diseminarea bunelor practici în activitatea cu tinerii specialiști”, organizat de către Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău, în cadrul Forumului Municipal Educațional „Chișinăul - orașul care învață”.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

La atelier au fost prezenți Oleg Ivanov, Vicepreședinte al Federației Sindicale a Educației și Științei, Veronica Donțu, Șefa Direcției Managementului Resurselor Umane a DGETS și Mariana Jandic, specialist principal în cadrul DMRU a DGETS, responsabilă de activitatea tinerilor specialiști.

În cadrul activității s-a menționat că programul de inserție profesională a tânărului specialist este instrumentul fără de care nici un cadru didactic debutant nu poate porni la drum, program care a fost experimentat pas cu pas în IPLT „Hyperion”, instituția cu cel mai mare număr de tineri specialiști (19) din municipiu.

Totodată au fost puse în discuție provocările, amenințările, punctele forte, punctele slabe și oportunitățile tinerilor specialiști angajați în sistemul educațional, precum și modalitățile de încurajare, motivare, susținere și ghidare a acestora în cariera didactică.

La atelierul „Diseminarea bunelor practici în activitatea cu tinerii specialiști”, Veronica Donțu a lansat idea de a se crea un laborator municipal al tinerilor specialiști, în incinta IPLT „Hyperion”, recomandând ca fiecare tânăr debutant care are nevoie de ghidare să se adreseze.

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău încurajează tinerele cadre didactice să îmbrățișeze cu încredere procesul de integrare profesională, recunoscând rolul crucial pe care îl au în sistemul educațional prin prezența lor inovatoare!

 

 

 

 

 

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 2.622344493866