Octombrie 31, 2023
Depresia la barbati: 5 semnale pe care sa le recunosti
Invata sa recunosti aceste semnale in cazul in care barbatul iubit trece printr-o depresie.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Barbatilor nu le place sa admita anumite lucruri. Sunt invatati ca trebuie sa fie puternici, astfel ca vor evita sa vorbeasca despre subiecte precum stres, anxietate, griji, suparari sau chiar depresie. Cu toate acestea, negarea poate avea consecinte grave. Iata 7 semne mai putin cunoscute care indica depresia la barbati!

Dureri fizice aparent inexplicabile

Discomfortul fizic poate fi unul dintre cele mai mari semne ale depresiei la barbati. Acesta poate sa se manifeste sub forma de dureri de cap, dureri de stomac, dureri de spate sau dureri articulare. Multi barbati evita sa recunoasca faptul ca sunt bolnavi si, cu atat mai mult, sa admita ca sufera sau au o deceptie emotionala. Astfel, aceste dureri aparent inexplicabile, care apar “din senin”, iti pot indica faptul ca ar fi bine sa porti o discutie cu partenerul tau.

Par sa fie dezinteresati de tot ceea ce se intampla

Atunci cand sufera de depresie, barbatii au o atitudine foarte indiferenta. Nu se mai implica in nimic, nu isi mai dau cu parerea si nu mai fac lucrurile care le aduc bucurie. Prefera sa lase totul sa treaca, sa internalizeze ceea ce simt si sa raspunda scurt cu “Nu stiu”; “Ce vrei tu”; “Orice”; “Mi-e indiferent”, “Nu conteaza”. Fac aceste lucruri pentru ca sunt obositi si nu isi doresc decat sa se retraga in carapacea lor, scrie andreearaicu.ro

Stau tot timpul in pat

Daca barbatul tau lucreaza doua joburi sau are ture de noapte, este firesc sa isi doreasca sa doarma si sa se relaxeze. Dar daca era o persoana mereu activa, care nu putea sta locului, iar dintr-o data tot ce isi doreste sa faca este sa doarma, s-ar putea sa aiba nevoie de ajutorul tau.

Somnul excesiv este, fara sa realizam, o forma de automedicatie pentru depresie. Atunci cand realitatea este mult prea dura pentru a fi suportata, corpul cere mai multa odihna ca oricand. Este vorba despre o pauza de la tot ce se intampla, un moment de liniste, in care nu trebuie sa gandesti sau sa faci nimic.

Atitudinea negativa

A fi depresiv este o experienta dificila, care distorsioneaza modul in care oamenii percep lumea. In general, cand barbatii sunt depresivi devin tot mai pesimisti. “Totul este rau, suntem cu totii condamnati, de ce sa mai incercam, pentru ca oricum nimic nu va functiona?”

Daca partenerul tau vede partea intunecata a oricarei situatii, acesta ar putea fi un semn clar ca ceva in interiorul lui nu ii permite sa-si acceseze emotiile pozitive in acest moment si ar putea avea nevoie de ajutor. Pur si simplu, el internalizeaza tot ceea ce simte iar acest lucru se reflecta printr-o atitudine negativa legat de orice aspect al vietii sale.

Sunt mereu furiosi

Depresia la barbati este marcata de un sentiment de confuzie. Acestia nu stiu de ce simt ceea ce simt. Sunt tristi, simt durere si nu pot sa isi explice sentimentele. Asa ca totul se reflecta intr-un sentiment de furie. Sunt mereu nervosi, agitati si nu mai au rabdare pentru nimic. Reactioneaza impulsiv si devin morocanosi. Aceasta atitudine ar putea fi, in realitate, un strigat de ajutor.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.64774560928345