Octombrie 15, 2024
Cum să faci singură sare aromată cu ierburi și condimente
Pregătește în casă o sare aromată cu diverse ierburi și condimente delicate. O vei folosi la toate preparatele tale, la friptura din cuptor sau la cârnații proaspeți de pe grătar.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Este foarte ușor să pregătești singură sare aromată, iar procesul nu durează prea mult. Într-o oră deja o poți depozita în borcănele să o folosești la diverse preparate, de la supe, la tocănițe, plăcinte cu carne și fripturi.

Sarea aromată este de real ajutor în bucătărie și te ajută să condimentezi mâncarea mult mai ușor. Așa cum îi spune numele, este o sare cu un parfum deosebit, în funcție de ierburile și condimentele pe care le folosești, dar cu ea poți da gust unei serii largi de preparate. În loc să mai deschizi cinci pliculețe de condimente, deschizi doar borcănelul cu sare aromată și adaugi savoare în mâncare, scrie libertateapentrufemei.ro

Primul pas – ierburile proaspete

Cumpără de la piață rozmarin și busuioc proaspăt, mărar sau pătrunjel. Poți face două – trei soiuri de sare aromată, în funcție de condimentele pe care le folosești.

Apoi cumpără și jumătate de kilogram de sare de mină mărunțită fin.

Spală bine verdețurile și rupe frunzele sau codițele fragede. Adaugă sarea la mixer, pune ierburile deasupra și mixează totul foarte bine, până când sarea devine verde de la ierburi și se amestecă perfect cu acestea. Cantitățile nu contează prea mult, depinde doar de câtă sare aromată vrei să pregătești.

Al doilea pas – cuptorul

Pune hârtie de copt pe o tavă de aragaz și întinde sarea cu ierburi aromatice într-un strat uniform. Pune tava în cuptor și lasă focul potrivit câteva minute, până când ierburile se usucă foarte bine.

Scoate apoi tava și desprinde straturile de sare fărâmițând cu furculița. Pune totul într-un castron și mărunțește bine.

Al treilea pas – condimentele iuți

Poți păstra sarea aromată doar cu ierburi. Poți face o sare aromată cu rozmarin și busuioc, alta cu pătrunjel și mărar. Dar poți adăuga și alte condimente iuți cum ar fi piper măcinat fin și bine uscat, pudră de ceapă, pudră de usturoi, pudră de ardei iute.

Ai grijă la proporții să nu pregătești o sare prea iute sau amăruie. Adaugă doar cantități mici din condimentele iuți, pentru a obține un gust plăcut și ușor picant.

Depozitează în borcănele de sticlă

Cea mai bună metodă să păstrezi sarea aromată sunt recipientele mici din sticlă. În comerț se găsesc acum borcănele de mici dimensiuni, pe care le poți eticheta în funcție de condimentele folosite. Dar ai grijă să folosești borcane bine spălate și uscate sau bine sterilizate și să nu fie umede, când pui sarea în ele.

Cu această sare aromată vei găti toată iarna diverse preparate și o poți folosi inclusiv la salatele de crudități precum salatele de varză sau de țelină și morcov.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.91325306892395