Decembrie 26, 2023
Chiara Ferragni, amendată cu 1 milion de euro! Celebra influenceriţă a reuşit să înşele mii de italieni cu o reclamă la un produs de Crăciun
Chiara Ferragni a fost amendată cu 1 milion de euro. În urma unei reclame, cea mai cunoscută influenceriţă din Italia, trebuie să plătească o amendă de 1,075 milioane de euro pentru practici comerciale neloiale legate de vânzarea unei delicatese de Crăciun.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Chiara Ferragni este cea mai cunoscută influenceriţă din Italia. Aceasta trebuie să plătească o amendă de 1,075 milioane de euro, mai exact 1,18 milioane de dolari, pentru practici comerciale neloiale legate de vânzarea unei delicatese de Crăciun.

În urma acestei înșelătorii, AGCM a amendat producătorul italian de prăjituri Balocco cu 420 de milioane de euro.

Chiara Ferragni a fost amendată cu 1 milion de euro in urma unei reclame

Totodată, aceste sancţiuni provin dintr-o anchetă pe care autoritatea de reglementare italiană a anunţat-o în luna iunie.

Ei bine, este vorba despre un pandoro Balocco produs de Ferragni, care este o alternativă de Crăciun la panettone, produs ce a fost vândut în Italia la sfârşitul anului trecut, la un preţ de peste 9 euro bucata, în comparaţie cu mai puţin de 4 euro pentru un pandoro Balocco obişnuit.

Reclama, a creat eroare în rândul italienilor

În acest fel, AGCM a precizat că atât reclama, cât şi preţurile mai mari ale produsului de patiserie i-au indus în eroare pe consumatori.

"Chiara Ferragni non esce da giorni", la rivelazione

Oamenii au crezut că, prin cumpărarea prăjiturii, ei contribuiau în mod direct la o organizaţie caritabilă pentru cercetarea cancerului osos la un spital din Torino. Totodată, cumpărătorii credeau că influenceriţa însăşi făcea donaţii.

Amintim că Balocco făcuse o plată unică de 50.000 de euro către spital cu câteva luni ca influenceriţa să lanseze produsul, astfel încât vânzările pentru acest produs nu au avut niciun efect asupra donaţiilor caritabile, a declarat autoritatea de reglementare italiană.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.87576508522034