Aprilie 12, 2024
Care este fructul care ne îmbunătățește sănătatea mintală în doar câteva zile
Cercetările recente dezvăluie faptul că există o legătură strânsă între alimentație și sănătatea mintală.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Potrivit unui studiu publicat recent în British Journal of Nutrition, consumul de kiwi poate îmbunătăți starea de spirit în doar patru zile. Oamenii de știință neozeelandezi au demonstrat că fructele și legumele cu conținut ridicat de antioxidanți, cum ar fi vitamina C și E, pot ajuta la protejarea celulelor creierului împotriva stresului oxidativ și inflamațiilor.

Cercetătorii au descoperit că atât grupul care a consumat vitamina C, cât și cel care a consumat kiwi, au raportat o stare de spirit îmbunătățită, dar numai cel din urmă grup a declarat că a simțit o creștere a succesului, scrie alistmagazine.ro

 

Cei care au consumat kiwi au spus că au perceput schimbări ale dispoziției în doar patru zile. Oamenii de știință au pus aceste beneficii pentru sănătatea mintală pe seama conținutului ridicat de vitamina C al acestui fruct.

Acest fruct exotic conține mai multă vitamina C decât o portocală și cel puțin la fel de mult potasiu ca o bananăfiind un aliat de încredere al sistemului imunitar. Studiile au arătat că un consum de kiwi, ca parte dintr-o dietă sănătoasă, îmbunătățește circulația sângelui, reduce nivelul colesterolului și reglează tensiunea arterială.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.76798796653748