Iulie 02, 2024
Care au fost ultimele cuvinte ale lui Michael Jackson înainte să moară?

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Ultimii ani din viața lui Michael Jackson au fost marcați de scandaluri și probleme de sănătate serioase, lucruri care i-au provocat și moartea prematură, la doar 51 de ani, în 2009.  Abia la 10 ani de la moartea artistului a fost publicată autopsia acestuia, care a scos la iveală detalii tulburătoare, iar acum 15 ani mai târziu s-au aflat ultimele cuvinte ale artistului înainte să-și dea ultima suflare, scrie avantaje.ro

Se pare că nenumăratele intervenții chirurgicale prin care a trecut din dorința de a-și schimba complet aspectul fizic i-au fost, în cele din urmă, fatale.

Cum arăta Michael Jackson înainte să moară?

Autopsia lui Michael Jackson scoate la iveală detalii șocante referitoare la starea în care se afla cel supranumit Regele muzicii pop înainte de a muri. De la o persoană energică, capabilă să execute mișcări de dans complicate și aproape imposibil de reprodus, se pare că Michael Jackson ajunsese să cântărească doar 50 de kilograme, ducând o luptă dură împotriva anorexiei.

Din raportul medico-legal făcut public la 10 ani de la moartea lui Michael Jackson reiese că acesta nu se mai hrănea corespunzător, având în vedere că în stomacul său au fost găsite doar fragmente de pastile parțial dizolvate. În plus, Regele muzicii pop prezenta urme de înțepături la nivelul șoldurilor, încheieturilor și umerilor, ca urmare a calmantelor care îi erau injectate de către medicul său, potrivit mirror.co.uk. Genunchii și gambele starului prezentau vânătăi, iar pe spate au fost constatate mai multe tăieturi, semn că acesta suferise recent o lovitură puternică.

autopsie Michael Jackson

Mai mult decât atât, medicii care au realizat autopsia au descoperit că Michael Jackson avea buzele tatuate cu cerneală roz, sprâncenele cu cerneală neagră și avea un tatuaj executat cu cerneală neagră la nivelul frunții pentru a masca peruca pe care o purta în permanență.

Medicii legişti au dezvăluit și că Michael Jackson era, de fapt, chel. Artistul nu avea deloc păr nici în creştet, nici la tâmple. Megastarul avea un tatuaj executat cu cerneală neagră la nivelul frunții pentru a masca peruca pe care o purta în permanență.

Ultimele cuvinte ale lui Michael Jackson

Pe 25 iunie 2009 regele muzicii pop s-a stins din viață în urma unui infarct. Michael Jackson avea 51 de ani și își pregătea revenirea pe scenă. O supradoză de medicamente i-a fost însă, fatală. Artistul lua Xanax, Zoloft, Demerol, plus alte patru antidepresive.

autopsie Michael Jackson

Daily Mail a făcut filmul evenimentelor care au dus la tragedie. Jackson făcea rost de propofol, un anestezic puternic care se administrează intravenos, de la o prietenă apropiată, asistenta medicală Cherilyn Lee. Acesta folosea cu afecțiune cuvântul 'lapte' când se referea la propofol, potrivit www.protv.ro.

'Am nevoie de ceva care să mă ajute să dorm', spunea artistul. Jackson pretindea că medicii îl asiguraseră că 'este sigur atâta timp când este cineva care să mă monitorizeze și să mă trezească'

Pe 24 iunie, cu o zi înainte să moară, Jackson a participat la repetițiile pentru turneu și toți oamenii au remarcat că este bine-dispus. După ce a cântat piese precum Smooth Criminal’, ‘Wanna Be Startin’ Somethin” sau ‘Billie Jean’, a încheiat lucrul la miezul nopții.

Ajuns acasă, Jackson se plânge că e obosit, iar medicul lui, Dr Murray, îi dă 10 mg de Valium, un medicament antianxietate. În acea noapte, îi mai administrează 2 mg de lorazepam, 2 mg de midazolam și alte 2 miligrame de lorazepam.

autopsie Michael Jackson

Dimineață, la 7.30, Jackson încă era treaz, așa că Murray mai adaugă în perfuzie 2 mg de midazolam. La 10.40, Murray cedează rugăminților lui Michael, care era epuizat, și îi administrează o doză masivă de 25 mg de propofol. 'Doar fă-mă să adorm. Nu contează ce se întâmplă', i-a spus Michael. Doza s-a dovedit însă a fi letală.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.8350977897644