Iunie 21, 2024
Bebeluș în scutece îi surprinde pe oameni cu abilitatea lui de a cânta la pian. Un adevărat geniu
Tânărul Gavrill pare să înțeleagă intuitiv muzica, dar partea cea mai bună este că o face cu atâta bucurie…

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Mozart a uimit oamenii cu abilitățile sale de compozitor la vârsta de 5 ani. Franz Liszt a cântat la pian profesional pentru marea aristocrație pe când avea 9 ani. Yo-Yo Ma a cântat la violoncel pentru președintele John F. Kennedy la vârsta de 7 ani.

Geniile muzicale i-au fascinat pe oameni timp de secole prin abilitatea lor de a stăpâni muzica la vârste neașteptate. Majoritatea dintre noi avem aceleași întrebări: cum și la ce vârstă au fost descoperite abilitățile lor? Este genetic sau e talent sau o combinație a ambelor? Pot fi create aceste creiere-minuni intenționat sau este ceva ce nimeni nu poate prezice sau controla?

Talent înnăscut, geniu, minune?

În timp ce fiecare minune a muzicii are propria sa poveste unică, o familie oferă lumii câteva imagini cu bebelușul lor care ne ajută să ne facem o idee despre cum arată simțul înnăscut pentru muzică la un copil care este încă în scutece, scrie avantaje.ro

O mulțime de copii de un an și jumătate se joacă bătând tastele pianului pentru a vedea cum sună, dar piesa la pian a lui Gavril Sherbenko depășește cu mult experimentul cu sunetul. El și degetele sale mici dolofane fac acorduri reale și coordonează notele între cele două mâini.

La început, ar putea părea că bebelușul cântă la întâmplare note, dar devine clar că are un scop în jocul său.

 

Urmărind mai multe videoclipuri cu Gavril la pian, vedem că muzicalitatea lui nu a apărut din senin. Ca majoritatea geniilor muzicale, el trăiește într-o casă unde se ascultă muzică. În unele videoclipuri, el stă în poala surorii sale privindu-i atent degetele în timp ce ea cântă. În altele, el stă în poala mamei sau a tatălui său în timp ce experimentează cu sunetele pianului, cu sau fără ele.

 

Dar uneori cântă complet pe cont propriu și este clar că are deja o înțelegere uluitoare a relațiilor dintre note și a modului de a forma acorduri, atât din observarea a ceea ce face familia lui, cât și din practică.

Dar din nou, chiar și în familiile foarte muzicale, acest tip de muzicalitate la această vârstă este uluitoare. Cea mai bună parte a videoclipurilor cu Gavril la pian arată cât de multă bucurie și dragoste există în familia lui.

Membrii familiei lui îl învață să înțeleagă ce face la pian, dar se pare că și lui îi place cum sună pianul… O familie iubitoare de sport s-ar juca aruncând o minge unui copil mic; această familie face muzică împreună.

Un mediu familial cald care trădează o sensibilitate înnăscută este secretul care scoate la suprafață abilitățile speciale și timpurii la un copil. Și atunci când aceste elemente sunt combinate cu plăcere autentică, este cea mai bună cale de a șlefui un talent – și o încântare de a fi martor.

Iată cum Gavril este capabil să cânte solfegiul pe care îl cântă sora lui. Este absolut incredibil, nu numai că știe notele pe care să le cânte pentru a merge cu tonurile ei, dar că are dexteritatea manuală și controlul motric fin pentru a cânta după ton.

 

Presupunând că acest bebeluș va continua să-i facă plăcere să cânte la pian, va fi distractiv să vedem unde duc toate acestea pe măsură ce își dezvoltă talentul în continuare. După cum a spus un comentator, „Pregătește-ți smokingul!'



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.82991433143616