Noiembrie 29, 2023
Avanpremiera filmului ”Omul fără linia vieții” a avut loc la un cinematograf din capitală
Sute de oameni au urmărit filmul „Omul fără linia vieții” în cadrul avanpremierei naționale, desfășurată în incinta cinematografului „Happy Cinema”, deschis recent la Chișinău.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Producția cinematografică, câștigătoare a trei premii în cadrul festivalului internațional „Hollywood Florida Film Festival” și regizată de Adriana Vasilcov, a fost proiectată concomitent în patru săli de cinema, informează MOLDPRES.

Lungmetrajul este bazat pe fapte reale și relatează povestea de viață a lui Ionel Sporea, românul care a inventat lansatorul automat de mingi de tenis de masă. Tânărul devine o vedetă în lumea sportului, doar că ajunge după gratii fiind învinuit de trădare de patrie. Este eliberat abia după moartea lui Ceaușescu și decide să emigreze în Canada. Astfel, invenția care urma să-l facă bogat și celebru l-a lipsit de identitate și succes. Noua producție cinematografică are la bază romanul autobiografic al lui Ionel Sporea „Dincolo de iubire și ură”. În context, actrița Maia Morgenștern a afirmat că acest film vorbește cumva, la modul subtil și onest, despre sentimentul de vinovăție, lucruri pe care greu le acceptăm în ceea ce ne privește, vinovați sunt întotdeauna alții. „E un fel de a face pace peste generații de dragul celor care vin”, a subliniat Maia Morgenstern.

La eveniment a fost prezent și inginerul Ionel Sporea, protagonistul real al filmului, actrițele din România Eugenia Șerban și Oana Zara. Tot pentru prima dată a vizionat filmul și Bogdan Medvedi, interpretul care a scris piesa „TU”, soundtrack-ul oficial al producției cinematografice. Artistul a jucat în film și rolul unui prieten al eroului principal din „Omul fără linia vieții”. Din distribuția lungmetrajului mai fac parte actorii Maia Morgenstern, Armand Calotă, Rareș Andrici, Petru Oistric, Dana Ciobanu și Alina Rusu.  

În România, premiera filmului „Omul fără linia vieții” va avea loc pe 30 noiembrie. Tot din această zi, lungmetrajul va fi proiectat în sălile de cinema din Republica Moldova și România.

img23009638

img23009638 

img23009638

img23009638 

img23009638



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.305340051651