Octombrie 01, 2024
Studiu: Cat de des fac oamenii sex in functie de generatie? Gen Z, cei mai tineri, sunt pe ultimul loc in clasament

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Foarte multi oameni isi pun aceasta intrebare, insa nu multi au curajul sa vorbeasca deschis despre asta. Este adesea un subiect tabu.

Dar un nou raport ar putea sa desluseasca, in sfarsit, misterul legat de vietile sexuale a mii de oameni din intreaga lume.

Raportul, realizat de cercetatorii de la Institutul Kinsey din cadrul Universitatii Indiana din Statele Unite a dezvaluit de cate ori pe luna, in medie, fac sex oamenii din diferite generatii, scrie andreearaicu.ro

Descoperirile au confirmat „zvonul” conform caruia cei din generatia Z fac mai putin sex, au mai putini parteneri si mai putine relatii decat generatiile anterioare lor.

Sociologii au definit aceste grupe de generatii in functie de perioada si evenimentele sociale si istorice traversate. Astfel ca in generatia Z, sau Gen Z pe scurt, se incadreaza cei nascuti dupa anul 1997, pana in anul 2012. Sunt luati in considerare ca facand parte din Gen Z doar cei care au ajuns la maturitate.

Millennials (Milenialii) sunt nascuti intre anii 1981 – 1996, Gen X este generatia celor nascuti intre 1965 – 1980, iar generatia Boomers este impartita in doua categorii: Boomers I (1946 – 1954) si Boomers II (1955 – 1964).

Numit „Statutul dating-ului: Cum a redefinit Gen Z sexualitatea si relatiile”, raportul este bazat pe datele a peste 3310 de persoane de pe aplicatia de dating Feeld.

Participantii, care provin din 71 de tari diferite si au varste cuprinse intre 18 si 75 de ani, au fost chestionati cu privire la vietile lor sexuale.

Rezultatele au dezvaluit ca, in medie, repondentii Gen Z au spus ca au facut sex de trei ori in ultima luna.

Milenialii si Gen X au raportat un numar mai mare, pentru ambele grupuri frecventa sexului in ultima luna fiind de cinci ori.

Boomerii, pe de alta parte, au raspuns ca au facut sex de trei ori in ultima luna.

„Gen Z si Boomerii au aratat o frecventa sexuala aproape identica, sugerand ca atat cei mai tineri, cat si cei mai in varsta adulti fac cel mai putin sex”, au scris cercetatorii, coordonati de Dr. Justin Lehmiller, in raportul citat de Mail Online.

„De asemenea, aproape jumatate dintre cei din generatia Gen Z au declarat ca sunt singuri, comparativ cu numai o cincime dintre Mileniali, Gen X si Boomers”, se mai arata in raport.

In ciuda faptului ca fac cel mai putin sex, se pare ca Gen Z este cel mai aventuros grup in dormitor.

55% dintre Gen Z au spus ca au descoperit un nou truc sexual de cand au intrat in aplicatie, comparativ cu 49% dintre Mileniali, 39% dintre Gen X si 33% dintre Boomeri.

„Exista cel putin doua explicatii pentru asta”, spun cercetatorii.

„Una dintre ele este ca pur si simplu adultii mai in varsta au avut mai mult timp la dispozitie sa descopere ce anume le place in timpul sexului, astfel ca si-au descoperit deja trucurile”, au declarat specialistii.

„Cu toate acestea, o alta explicatie pare sa fie faptul ca adultii tineri din prezent au un interes general mai mare in explorarea sexualitatii lor decat adultii mai in varsta”, adauga oamenii de stiinta.

Cercetatorii spera ca aceste descoperiri vor contribui la o mai buna intelegere a evolutiei sexului, genului, sexualitatii si relatiilor.

„Cu cat vom intelege mai mult si vom accepta acest aspect esential al vietii umane, cu atat mai bine vom fi capabili sa cautam placerea si fericirea”, au mai spus specialistii.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.91792798042297