Iunie 15, 2020
Vedete din întreaga lume se implică în lupta împotriva rasismului și apar într-un video special
O nouă campanie împotriva rasismului și a brutalității poliției a apărut recent după moartea lui George Floyd , iar mai multe celebrități au decis să se alăture cauzei și să își asume responsabilitatea.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

O nouă mișcare în legătură cu lupta împotriva rasismului a luat amploare pe rețelele de socializare.

Într-un video pentru campania I Take Responsibility, o serie de celebrități importante își fac apariția vorbind despre „responsabilitatea de a transforma valul rasist din America”, prin a denunța brutalitatea poliției și prin a promite că se vor educa mai mult asupra problemelor din comunitatea de culoare.”

Printre aceștia se numără staruri ca Sarah Paulson, Aaron Paul, Kesha, Justin Theroux, Debra Messing, Bryce Dallas Howard, care se află în fața camerelor de filmat și spun „îmi asum responsabilitatea pentru orice glumă deplasată, orice stereotip incorect și fiecare nedreptate.”

                                        

„Oamenii de culoare sunt sacrificați pe străzi, uciși în propriile locuințe. Aceștia sunt frații și surorile noastre, prietenii și familia noastră. Ne-am săturat să-i vedem că mor. Nu vom mai sta de o parte. Nu vom mai fi inactivi.” În continuarea videoului, aceștia menționează și decesele lui George Floyd, Ahmaud Arbery, Breonna Taylor și a lui Atatiana Jefferson, care au stârnit proteste globale drept sprijin pentru mișcarea Black Lives Matter!

„Să mergi la jogging nu ar trebui să fie o sentință la moarte. Să dormi în propria locuință nu ar trebui să fie o sentință la moarte. Să te joci jocuri video cu nepotul tău nu ar trebui să fie o sentință la moarte. Să faci cumpărături într-un magazin nu ar trebui să fie o sentință la moarte. Business-ul nu ar trebui să-ți pună viața în pericol”, au continuat aceștia.

Deși multe persoane au apreciat foarte mult inițiativa, alții au crezut că este puțin prea forțată și că se aseamănă foarte mult cu montajul video al actriței Gal Gadot în care celebritățile cântă împreună piesa Imagine a regretatului John Lennon.

Mulți, bineînțeles, au criticat direct această campanie spunând că „Oamenii de culoare nu au cerut așa ceva”, „Puteți să o faceți în așa fel încât să nu pară de parcă jucați un rol?”



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.65572786331177