Octombrie 26, 2023
Un luptător moldovean de stil liber a devenit vicecampion mondial: a obținut argintul în Albania
Sportivul moldovean Ion Demian a obținut medalia de argint la Campionatul Mondial de lupte la tineret, rezervat vârstei sub 23 de ani.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Competiția are loc în aceste zile în Albania. Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova a precizat că Demian a devenit vicecampion mondial după ce a trecut de reprezentanții Georgiei, Kazahstanului și Ucrainei. A cedat doar în fața sportivului din Turcia, scrie newsmaker.md

Luptătorul de stil liber Ion Demian a obținut medalia de argint în cadrul Campionatului Mondial de lupte la tineret, rezervat vârstei sub 23 de ani. Competiția are loc în aceste zile în orașul Tirana, Albania. Sportivul nostru a cedat doar în finala categoriei de până la 92 kg, în fața turcului Muhammed Gimri, scor 1-3 și a devenit vicecampion mondial. Până a ajunge la acest succes, Ion Demian a trecut succesiv de reprezentanții Georgiei, Kazahstanului și Ucrainei”, a anunțat Ministerul de la Chișinău.

Potrivit instituției, atât sportivul cât și antrenorii săi vor fi premiați în cadrul Galei Sportului organizată tradițional în luna decembrie de Ministerul Educației și Cercetării.

Un luptător moldovean de stil liber a devenit vicecampion mondial: a obținut argintul în Albania  

În iulie 2022, luptătorul moldovean Ion Demian a devenit campion european Under 20. Demian a câștigat titlul de campion la categoria de 92 de kg. În finala de la Roma, moldoveanul l-a surclasat cu 11-1 pe georgianul Andro Margishvili



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.51934838294983