Iulie 05, 2024
Topul celor mai captivante autobiografii ale celebrităților – de la Viola Davis la Demi Moore și Elton John

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Viețile celebrităților vor fascina întotdeauna, iar unele dintre cele mai savuroase, dar și cele mai reușite lecturi sunt autobiografiile lor.

Scrise de cele mai multe ori cu ajutorul unui ghost writer talentat (vezi J. R. Moehringer, scriitorul și jurnalistul premiat Pulitzer, care a ajutat la realizarea unora dintre cele mai citite șți vândute autobiografii ale tuturor timpurilor – Open, a lui Andre Agassi, și Spare, a Prințului Harry),scrie alistmagazine.ro. Autobiografiile fac lumină și oferă explicatii, dar și detalii inimaginabile din viețile starurilor, al căror parcurs ajunge să semene cu cel al persoanjelor pe care le interpretează, adese ori. Iată câteva dintre cele mai bune autobiografii ale celebrităților, despre care nu am amintit până acum, dar care sigur te vor ține captivat în acceastă perioadă, oriunde te-ai afla.

Bossypants, de Tina Fey

Chiar dacă volumul conține mai puține amănunte intime decât cele amintite de alte celebrități din listă, Bossypants a vedetei Saturday Night Live, Tina Fey, este plină de învățăminte și de umorul sec al reginei comediei.

Bossypants by Tina Fey | Goodreads

Finding Me, de Viola Davis

Finding Me prezintă parcursul actriței Viola Davis de la copilăria dintr-un cămin instabil la statutul de una dintre cele mai bune actrițe de la Hollywood. Varianta audio a cărții, narată de însăși autoare, i-a adus Violei Davis premiul Grammy, cel care a făcut-o să atingă statutul de EGOT în 2023 (EGOT, acronimul pentru cele mai importante premii din industria de divertisment americană – Emmy, Grammy, Oscar și Tony Awards).

Finding Me by Viola Davis | CHAPTER CHATS 

Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing, de Matthew Perry

Cu doar un an înainte de moartea sa tragică, fostul star din serialul Friends, Matthew Perry, și-a publicat memoriile în care a detaliat parcursul său emoționant, ca un roller-coaster. Crescut într- familie afectată de divorț, vedeta povestește cum a ajuns unul dintre cei mai îndrăgiți actori, dar și unul dintre cei mai chinuiți de dependența de droguri.

Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing by Matthew Perry | BIG W 

Inside Out, de Demi Moore

După zeci de ani petrecuți în lumina reflectoarelor, e de la sine înțeles că memoriile lui Demi Moore vor fi pline de povești nostalgice, amuzante sau șocante. Actrița nu s-a sfiit să spună tot în carte, unde oferă amănunte despre copilăria ei traumatizantă, despre zbuciumul legat de imagineade sine și despre relația ei supermediatizată cu primul ei soț, Brice Willis, dar și despre cea cu Ashton Kutcher.

Inside Out: A Memoir: 9780062049537: Moore, Demi: Books - Amazon.com

Me, de Elton John

350 de pagini par insuficiente pentru a putea captura cum se cuvine întreaga carieră care se intinde pe parcursul a mai mult de jumătate de secol a cântarețului britanic. Sir Elton John cuprinde în cartea autobiografică întreaga sa poveste de viață, de la copilărie și până la turneul său final, în care a inclus și povesti sordide legate de sex, droguri și rock and roll.

Elton John Puts Down in Words How Wonderful (and Weird) Life Has Been - The  New York Times

Paris: The Memoir, de Paris Hilton

Viața lui Paris Hilton expusă în carea de memorii conține mai puține detalii glamuouroase și ne prezintă realitatea cruntă pe care a trăit-o săraca fată bogată – Paris vorbeste despre lupta ei cu ADHD-ul, despre chinul ei ca adolsecentă din industria de diverstiment, despre călătoria ei de autoacceptare și despre felul în care a trăit în spatele imaginii cosmetizate pe care a prezentat-o publicului atâția ani.

Paris by Paris Hilton – HarperCollins

Taste: My Life Through Food, de Stanley Tucci

Stanley Tucci nu este numai un cunoscut și talentat actor, ci și un mare iubitor al gastronomiei. După ce a publicat câteva cărți de bucate, actorul a mers mai departe și a scris această carte plină de povești inspiraționale legate de mâncare și de felul în care aceasta i-a marcat viața.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.8082230091095