Februarie 26, 2024
Terapia bizară pe care Bradley Cooper o face zilnic. Ce spun medicii despre eficiența ei
Bradley Cooper, unul dintre cei mai cunoscuți actori și regizori americani, este un mare fan al terapiei prin frig! Acesta a spus că face o scufundare la rece în fiecare dimineață, iar experții au spus cât de eficientă este, de fapt, acest obicei devenit to mai popular printre atleți și celebrități.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Bradley Cooper nu este, nici pe departe, sincura celebritate de top care practică această formă de terapie. Justin Bieber a vorbit despre efectele benefice ale imersiunii în apă rece pentru stimularea recuperării musculare, scrie click.ro

Această metodă a fost promovată de către practicantul de sport extrem Wim Hof. De altfel, metoda chiar poartă numele sportivului olandez, care spune că terapia prin frig poate crește abilitatea de concentrare, scade nivelul de stres și poate ajuta o persoană să fie mai energică.

Bradley Cooper for US Vice President? Howard Stern Reveals Bold 2024 ...

Ce spun experții despre terapia prin frig

În ciuda laudelor primite din partea atleților și a vedetelor, cercetările medicale asupra eficienței acestei metode rămân destul de limitate. Directorul de cercetare în medicină sportivă la Mayo Clinic Health System, Andrew Jagim, spune că plonjarea în apă rece ar putea limita inflamația mușchilor după efort.

El spune că acest lucru ar fi posibil prin inducerea unei stări de „de vasoconstricție, în care vasele de sânge se contractă rapid pentru a redirecționa fluxul sanguin către organele centrale”, potrivit sursei citate. Specialiștii mai spun că imersiunea în apa rece acționează ca oricare alt stimulent, deoarece hormonii de stres cresc atunci când intrăm în apa rece.

Barbra Streisand 'surprised' by how 'similar' Bradley Cooper's A Star ...

Desigur, această metodă vine și cu riscuri. Stresul cardiac, creșterea tensiunii arteriale, hipotermia, ori leziuni ale pielii se pot număra printre problemele provocate de această metodă. Doar 2 minute în apa rece ar trebui să fie suficiente, pentru a se crea răspunsul la șocul rece.

„Anumite persoane cu afecțiuni cronice de sănătate, cum ar fi bolile cardiovasculare sau afecțiunile autoimune care afectează circulația sângelui ar putea dori să consulte medicul lor de familie înainte de a se angaja în scufundări la rece pentru a minimiza riscurile de reacții adverse”, mai spune Andrew Jagim, conform sursei.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.68433332443237