Septembrie 30, 2024
Succes remarcabil pentru echipa de robotică a Moldovei: două medalii de aur la First Global Challenge

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Un grup de elevi, care a reprezentat Republica Moldova la competiția mondială de robotică The 2024 First Global Challenge de la Atena, a obținut două medalii de aur. Președinta Maia Sandu a felicitat echipa naționată pentru rezultatele obținute. 

Echipa de robotică a Republicii Moldova a concurat la The 2024 First Global Challenge cu participanți din 193 de țări. Aceasta a reușit să obțină o medalie de aur la categoria „Inovație în inginerie” și încă o medalie de aur pentru câștigarea întrecerii între roboți, în finală, scrie newsmaker.md

Președinta Maia Sandu a felicitat reprezentanții țării noastre pentru rezultatele obținute.

Sunt mândră de rezultatele pe care le-au obținut tinerii noștri, concurând cu participanți din peste 190 de țări, și le sunt recunoscătoare pentru că duc faima țării peste tot în lume. Le mulțumesc tuturor profesorilor care au încurajat și îndrumat acești elevi talentați, dar și părinților care îi sprijină”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

First Global Challenge este o competiție anuală de robotică în stil olimpic, organizată de Asociația Internațională a Primului Comitet.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.85421872138977