Iulie 10, 2023
Strada Buiucani din capitală ar putea fi redenumită în cinstea regretatului cântăreț Anatol Dumitraș
Strada Buiucani din capitală ar putea fi redenumită în numele regretatului cântăreț moldovean Anatol Dumitraș.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Locuitorii sectorului Buiucani au adresat o petiție în acest sens autorităților locale. Fracțiunea PAS din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a reacționat la inițiativă și s-a angajat să elaboreze un proiect de decizie care prevede redenumirea străzii în cinstea interpretului, scrie newsmaker.md

Pe 7 iulie, PAS din CMC a anunțat despre inițiativa locuitorilor capitalei pe o rețea de socializare.

O inițiativă memorabilă a luat naștere în rândul locuitorilor din sectorul Buiucani: propunerea de a redenumi strada Buiucani în numele celebrului artist Anatol Dumitraș. Prin această petiție adresată autorităților locale, ei doresc să îi păstreze memorie într-un mod care să traverseze timpul și să fie vizibil pentru toți. Inițiativa cetățenilor străzii Buiucani este un exemplu minunat de respect și recunoștință pentru artiștii care au modelat cultura și identitatea comunității noastre. Anatol Dumitraș, a cărui voce a înnobilat multe dintre evenimentele noastre de-a lungul anilor, va fi astfel omagiat în mod potrivit”, a scris fracțiunea pe Facebook.

În acest context, PAS a promis că va pregăti un proiect de decizie pentru redenumirea străzii.

„Fracțiunea PAS din CMC, susține această inițiativă și ne angajăm să elaborăm un proiect de decizie pentru redenumirea străzii, care va fi prezentat la următoarea ședință a Consiliului Municipal Chișinău. În acest mod, amintirea lui Anatol Dumitraș va fi păstrată vie, nu doar în inimile noastre, ci și pe străzile orașului pe care l-a iubit atât de mult”, se arată în mesaj.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.74621963500977