Iulie 13, 2023
Sora lui Céline Dion vorbește despre boala teribilă a artistei. Afecțiunea rară care a îngenuncheat-o
Celebra cântăreață canadiană a primit un diagnostic crunt: o boală rară, debilitantă. Ce trist!

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

În ultimii ani, fanii remarcaseră că Céline Dion se tot schimba È™i nu în bine. Moartea soÈ›ului său i-a impactat viaÈ›a negativ, emoÈ›ional È™i fizic. Căci cam de atunci a început declinul artistei canadiene, scrie okmagazine.ro

Céline Dion a primit un diagnostic rar È™i neaÈ™teptat: SPR, sindromul persoanei rigide. Este o tulburare neurologică rară, există un caz la un milion de oameni! În vârstă de 54 de ani, Céline Dion È™i-a anulat în mod repetat spectacolele din ultimul an din cauza problemelor de sănătate, pe care anterior le-a descris drept „spasme musculare severe È™i persistente”.

Persoanele cu sindromul persoanei rigide suferă de rigiditate la nivelul trunchiului È™i membrelor, precum È™i de spasme musculare care pot apărea la întâmplare sau ca răspuns la anumiÈ›i factori.

Celine Dion, Profimedia (2) jpg 

Potrivit specialiÈ™tilor americani în tulburări neurologice È™i AVC din cadrul National Institutes of Health, sindromul persoanei rigide SPR se defineÈ™te drept o tulburare neurologică cu caracteristicile unei boli autoimune.

Tulburarea provoacă „rigiditate musculară fluctuantă” È™i spasme care pot fi declanÈ™ate È™i de zgomote puternice, temperaturi scăzute sau miÈ™cări bruÈ™te. Spasmele pot provoca căderi, fapt ce poate cauza probleme suplimentare persoanei în cauză.

De când Céline Dion a dezvăluit în decembrie 2022 că a fost diagnosticată cu SPR, sindromul persoanei rigide, fanii săi au fost foarte îngrijoraÈ›i pentru artistă. De atunci, Céline Dion nu a mai făcut multe declaraÈ›ii, însă recent sora ei, Claudette Dion, le-a dat speranță în urma unei actualizări legate de boala debilitantă a artistei.

Celine Dion sufera de o boala neurologica foarte rara jpg 

Potrivit Journaldesfemmes.fr, sora în vârstă de 74 de ani a cântăreÈ›ei a apărut în emisiunea de televiziune din Quebec, Bonsoir Bonsoir, È™i a spus că ”Céline este hotărâtă să-È™i amelioreze starea È™i luptă din greu să îÈ™i gestioneze simptomele.” Simptomele nu sunt deloc uÈ™or de dus.

„PoziÈ›iile anormale, adesea cocoÈ™ate È™i înÈ›epenite sunt caracteristice tulburării. Persoanele cu SPR pot fi manifesta mari dificultăți în a se deplasa sau ajung să le fie frică să îÈ™i părăsească domiciliul din pricina zgomotelor străzii, cum ar fi sunetul unui claxon, care pot declanÈ™a spasme È™i căderi”, potrivit National Institute of Neurological Disorders and Stroke din Statele Unite.

Claudette a mai adăugat pentru prezentatorul Jean-Philippe Wauthier: ”Cu toÈ›ii îi È›inem pumnii È™i mă bucur că atâÈ›ia oameni se gândesc la ea. MunceÈ™te mult È™i suntem încrezători că va reuÈ™i. Nu se poate termina aÈ™a.”

DeÈ™i nu există un tratament pentru această boală rară È™i debilitantă, există tratamente pentru a-i încetini progresia. Familia È™i fanii artistei speră ca aceasta să reuÈ™ească să-È™i recapete controlul asupra propriei vieÈ›i.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.56467795372009