August 22, 2024
Shein dă în judecată Temu. Giganții chinezi se acuză reciproc

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Shein se luptă cu acuzații similare din partea mărcilor celebre cum ar fi Levi Strauss sau H&M.

Shein a dat în judecată Temu pentru încălcarea drepturilor de autor, în timp ce se luptă cu acuzații similare din partea unei serii de mărci și artiști independenți, transmite info-sud-est.ro

Într-o plângere civilă, compania chineză de ”fast fashion” (”modă rapidă”, care implică produse din materiale de slabă calitate, ieftine, dar care se uzează rapid și au deschis o întreagă dezbatere despre cât de mult poluează acest concept, n.red.) a acuzat Temu că îi fură în mod regulat modelele și a susținut că un angajat a furat secrete comerciale confidențiale.

Shein a susținut că Temu pierde bani din fiecare vânzare pe care o face și recurge la încălcarea mărcilor comerciale pentru a compensa pierderile.

Gigantul de modă rapidă cu legături chineze Shein dă în judecată rivalul Temu, susținând că retailerul i-a furat modelele și și-a construit un imperiu prin contrafacere, încălcarea proprietății intelectuale și fraudă.

Procesul, intentat luni la tribunalul federal din Washington, D.C., are loc în timp ce Shein se luptă cu acuzații similare din partea unei mari varietăți de mărci și artiști independenți, inclusiv Levi Strauss și H&M.

În plângerea sa, Shein susține că Temu, deținut de PDD Holdings, se „maschează” ca o piață online legitimă deoarece își încurajează vânzătorii să fure modelele altor mărci și apoi îi împiedică să elimine produsele de pe platformă, chiar și după ce au recunoscut încălcarea.

„Temu îi atrage pe consumatorii americani să descarce și să utilizeze aplicația sa mobilă cu promisiuni de prețuri extrem de mici. Dar Temu nu profită de pe urma vânzării acestor produse, care au prețuri atât de mici încât Temu trebuie să subvenționeze fiecare vânzare, pierzând bani la fiecare tranzacție”, se arată în plângere.

„Numai prin încurajarea vânzătorilor săi să încalce drepturile de proprietate intelectuală ale altora și să vândă produse contrafăcute sau de calitate inferioară standardelor, Temu poate spera să minimizeze pierderile masive pe care le subvenționează”, se adaugă în proces.

În replică, un purtător de cuvânt al Temu a declarat că „îndrăzneala lui Shein este incredibilă”.

„SHEIN, îngropat sub propriul său munte de procese privind proprietatea intelectuală, are tupeul să fabrice acuzații împotriva altora pentru același comportament inadecvat pentru care sunt dați în judecată în mod repetat”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Cei doi comercianți online au luat cu asalt industria comerțului cu amănuntul cu produsele lor la prețuri foarte mici și cu capacitatea lor de a răspunde tendințelor mult mai rapid decât concurenții lor tradiționali. Pe parcurs, cei doi au acumulat un munte de critici legate de practicile lor de muncă, de legăturile lor cu guvernul chinez și de presupusa lor utilizare a modelelor altor mărci.

Pe măsură ce se luptă pentru cota de piață, cele două s-au adresat instanțelor pentru a se acuza reciproc de o serie de afirmații scandaloase. Anul trecut, Temu a dat-o în judecată pe Shein din cauza unor probleme legate de drepturile de autor și a acuzațiilor că aceasta folosește „intimidarea în stil mafiot a furnizorilor” pentru a-i constrânge să încheie acorduri de exclusivitate.

În plângerea Shein, compania a acuzat Temu de comportament ilicit „nerușinat”. Aceasta a afirmat că cel puțin unul dintre angajații Temu a furat „secrete comerciale valoroase” care identificau cele mai bine vândute produse Shein, împreună cu informații interne privind prețurile, pentru a o ajuta în eforturile sale de a concura.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.6286683082581