Decembrie 27, 2016
Remedii naturiste contra mâinilor uscate și crăpate
Există multe remedii naturiste, pe care le poți încerca pentru a reda catifelarea mâinilor tale, mai ales în timpul iernii. Remediile naturiste te vor ajuta să scapi de mâinile crăpate și uscate și să faci loc hidratării și catifelării în viața ta.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Miere pentru tratamentul mâinilor uscate

Mierea are un conținut bogat de antioxidanți, având proprietăți antimicrobiene și umectante. Se combină 1-2 lingurițe de miere cu 1/2 de linguriță de ulei de măsline și câteva picături de zeamă de lămâie proaspăt stoarsă. Se aplică această cremă pe mâini și se lasă să acționeze pentru 15-20 de minute, după care se spală mâinile cu apă caldă și se șterg ușor. Repetati procedura de 2-3 ori pe săptămână.

 

Aloe vera este perfectă pentru mâinile crăpate

Datorită enzimelor miraculoase și a altor componente, aloe vera asigură un echilibru corect de umiditate, proteine și vitamine pentru mâinile uscate. De asemenea, această plantă ajută și la vindecarea fisurilor prin regenerarea celulelor pielii. Se taie o frunză de aloe vera și se scoate gelul din aceasta. Poți folosi și gel de aloe vera direct. Se aplică gelul pe mâini și se lasă să acționeze pentru cel puțin 15-20 de minute, după care se clătesc mâinile cu apă caldă. În momentul în care cumperi direct gel de aloe vera, ai grijă ca acesta să nu mai aibă nimic altceva în compoziția sa pe lângă gel pur de aloe vera.

Mască cu avocado pentru mâinile aspre

Avocado are un conținut bogat de grăsimi mononesaturate, perfecte pentru pielea uscată. Acest fruct conține și o cantitate mare de vitamina A, C, E. Se amestecă pulpa de la jumătate de avocado copt cu 1 lingură de miere. Se aplică această combinație pe mâini și se lasă pentru 10-15 minute, înainte de a te spăla pe mâini. Repetati procedura de 2-3 ori pe săptămână.

 



citeste și
SQL exec time = 1.0891885757446