Martie 06, 2024
Povestea de viață impresionantă a celei mai bătrâne femei din lume. A împlinit 117 ani
Factorii care influențează longevitatea au tot fost studiați încă din cele mai vechi timpuri. Acum, specialiștii vor să ajungă la noi concluzii, asta după ce o femeie a împlinit 117 de ani. Maria este considerată cel mai bătrân om din lume.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Cea mai bătrână femeie din lume are o poveste de viață impresionantă. Născută în Statele unite, în San Francisco, a revenit în Catalonia, locul unde a locuit o bună perioadă. Totul se întâmpla pe când lumea se confrunta cu mari probleme, cum ar fi gripa spaniolă sau Războiul civil. Ajunsă la 117 de ani, recordul de longevitate a devenit subiect de studiu pentru cercetători, scrie spynews.ro

Cea mai bătrână femeie din lume, sărbătorită de familie în ziua în care a împlinit 117 de ani

În prezent, Maria Branyas este considerată cea mai bătrână persoană din lume, asta după ce a împlinit 117 de ani. Femeia a fost sărbătorită de familie, în casa din Olot, Girona, Spania. Familia are grijă să îi ofere Mariei o viață cât mai liniștită, mai ales că are nevoie de ajutor mereu. Își petrece o bună parte din timp în fotoliu și este vizitată de rude.

maria branyas

Încă din cele mai vechi timpuri, recordurile de longevitate au stârnit interesul cercetătorilor, iar acum specialiștii și-au propus să facă noi descoperiri în acest sens. Un specialist în genetică de la Institutul de Cercetare a Leucemiei Josep Carreras a făcut și primii pași și a prelevat probe pentru a afla mai multe despre genomul femeii rezistent la boli, printre care demența și cancerul.

Povestea de viață impresionantă a celei mai bătrâne femei din lume. A împlinit 117 ani. Recordul de longevitate atins de Maria a devenit subiect de studiu

O altă femeie din Europa a trăit 122 de ani

Tot în Europa s-a născut și o femeie care, la vremea respectivă, a obținut recordul la longevitate. Este vorba despre Jeanne Calment, născută în Franța. Femeia a trăit 122 de ani și 164 de zile.

Acest lucru a stârnit curiozitatea specialiștilor, care au făcut studii pornind de la cât de mult a supraviețuit bătrâna. Chiar dacă a murit în 1997 din cauza necunoscute, recordul atins de Jeanne Calment de 122 de ani nu a fost încă egalat sau depășit.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.70880103111267