Iulie 03, 2023
O tânără balerină din Moldova s-a calificat în finala Dance World Cup
O tânără balerină din Moldova s-a calificat în finala Dance World Cup, care are loc în Braga, Portugalia. Din 50 de țări și 7500 de participanți, Alexandrina Sandu a reușit să se califice în marea finală a concursului, intrând în top 10 cei mai buni dansatori din lume, menționează Ministerul Culturii.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

„Din 50 de țări și 7500 de participanți, Alexandrina (discipola Anastasiei Homiţcaia, prim-balerina Teatrul Național de Operă și Balet Maria Bieșu), a reușit să se califice în marea finală a concursului, intrând în top 10 cei mai buni dansatori din lume.

Este vorba despre o competiție la nivel mondial, la care participă inclusiv America, Japonia și China. Diaspora din Portugalia s-a mobilizat la apelul mamei tinerei balerine și i-a adus Alexandrinei un tricolor mare, demn de o adevărată învingătoare!

Baletul este vocaţia ei. Are abia 14 ani, dar Alexandrina Sandu nu are frică de munca și durerea pe care trebuie să o suporte de la statul pe vârful degetelor. Într-un interviu Alexandrina declara, acum un an că, cel mai mare vis al ei este să ajungă pe scena Operei Naţionale din Paris și că „Dacă ar fi să aleg între cele două roluri: lebăda albă și lebăda neagră, eu o aleg pe cea neagră. E un caracter mai atractiv și provocator. Personajele negative sunt cele care iniţiază acţiunea în poveste și cu ajutorul lor spectacolul este mai captivant și te pune pe gânduri, făcându-te să te întrebi: „Oare ce se va întampla mai departe?”

Ținem pumnii în finala de astăzi”, menționează Ministerul Culturii.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi dansând 

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane, persoane dansând, costum şi text 

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane dansând, costum şi text 

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, afiş, steag şi text



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.87706089019775