Iunie 24, 2024
Moldova va avea încă doi sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris. Înotătorii Tatiana Salcutan și Pavel Alovatki s-au calificat

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Înotătorii din Republica Moldova Tatiana Salcutan și Pavel Alovatki s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, după rezultatele obținute la Campionatul European de la Belgrad. Informația a fost confirmată de Federația Independentă de Sporturi Nautice din țara noastră, scrie newsmaker.md

Campionatul European de înot de la Belgrad, Serbia, s-a desfășurat în perioada 17 – 23 iunie.

În cadrul competiției, Tatiana Salcutan din Tiraspol s-a plasat pe locul 10 în semifinala la distanța de 200 m spate, cu rezultatul – 2.12.73.

Iar Pavel Alovatki din Chișinău a demonstrat cel mai bun rezultat la distanța de 400 m liber – 3:57.80. Acesta a fost printre cei mai buni 16 înotători de la campionat, ocupând locul 14. 

Competiția s-a desfășurat în bazinul deschis în condiții de căldură de 40 de grade și sportivilor le-a fost greusă se adapteze, ceea ce a afectat rezultatele. Unii sportivi au fost nevoiți chiar să se retragă de la distanțele declarate. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că sportivii noștri au participat la 5 semifinale, clasându-se între cei mai buni 16 sportivi din Europa”, se arată într-un comunicat publicat de Federația Independentă de Sporturi Nautice din Republica Moldova.

Campionatul a identificat doi sportivi care s-au calificat conform evaluării punctelor World Aquatics pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Paris. Сonform cotelor alocate de Federațiaa Internațională World Aqurics, locurile au fost primite de Tatiana Salcutan și Pavel Alovatki – ambii maeștri internaționali ai sportului.

Precizăm că Jocurile Olimpice de la Paris se vor desfășura în perioada 26 iulie – 11 august. Până acum, 16 sportivi din Republica Moldova s-au calificat la olimpiadă.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.1997129917145