Aprilie 06, 2022
Modalități să deveniți mai pozitivi și să eliminați negativitatea din cuplul vostru
Sunt câteva metode simple prin care puteți îndepărta negativitatea din relația voastră. E nevoie de un efort conștient și practică zilnică.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Negativitatea e ca un nor negru ce planează deasupra relației voastre. Vă face să deveniți mai anxioși, mai dornici de control, mai nemulțumiți, frustrați sau furioși. Satisfacția voastră în cuplu este astfel redusă, vă concentrați asupra lucrurilor care nu funcționează și nu le vedeți pe cele care sunt pozitive. Evident, conflictele sunt dese, poate chiar ample, și obositoare. Dar toate acestea se pot schimba printr-o igienă mentală și a stilului de viață.

Faceți sport

Separat sau împreună. Este dovedit științific faptul că activitatea fizică are un impact pozitiv asupra stărilor depresive și anxioase. Creierul secretă hormonii responsabili de starea de bine, reglându-vă dispoziția cu ajutorul neurotransmițătorilor.

Activități în aer liber

De regulă mergeți în vizite? Vin prieteni la voi? Ieșiți la film? Timpul liber se derulează între patru pereți? Natura este un panaceu de succes, culoarea verde a pomilor, albastrul cerului sau al mării având efect liniștitor. Nu puteți evada din oraș, la munte sau la mare, în fiecare weekend? Dar există parcuri sau păduri lângă oraș, iar o plimbare este la îndemână fără mari implicații logistice sau financiare.

Umorul

Este o armă ce detensionează multe situații cu potențial conflictual. Vă face să depășiți mai ușor clipele grele și să aveți o atmosferă agreabilă în casă. Mai mult, umorul vă apropie, creează conexiune în cuplu. Căutați să aveți în grupul vostru social persoane amuzante, uitați-vă la show-uri de stand-up comedy, la filme de comedie, citiți bancuri. Simțul umorului este ca un mușchi ce se antrenează, o abilitate ce poate fi dezvoltată.

Generozitatea

Oferiți din timpul vostru, priceperea voastră sau finanțele voastre unei cauze în care credeți. Nu doar să donați cu un simpli click, ci să vă implicați activ într-o acțiune de voluntariat. Generozitatea, bunătatea, sunt în antiteză cu negativitatea.

Atenție la stilul de viață

Câte ore dormiți pe noapte? Vă culcați târziu și vă treziți devreme? Somnul insuficient se traduce prin iritabilitate, memorie, atenție, concentrare scăzute. Faptul că nu ai dormit bine sau îndeajuns îți poate pune la ochi o lentilă gri sau neagră prin care să vezi lumea exact în culorile respective. Ce anume este necesar să schimbați în programul vostru? Alimentația cum se prezintă?

Zile sau perioade din zi… sabatice

Cel mai probabil cunoașteți noțiunea de an sabatic. O persoană renunță la serviciu și călătorește, se relaxează, se odihnește. O puteți transpune în zile sau jumătăți de zi în care să nu faceți nimic, să nu vă gândiți la nimic. Mintea și corpul au nevoie de pauză.

Concentrarea pe pozitiv

Negativitatea înseamnă focus pe negativ, iar mintea a fost îndelung antrenată în această direcție. De aceea e necesar să vă dezvoltați capacitatea de a vă concentra pe pozitiv. Țineți un jurnal al lucrurilor bune și frumoase realizate, notați zilnic câteva lucruri pentru care sunteți recunoscători, în absolut fiecare situație căutați activ partea bună.

Sursa: elle.ro



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.92384123802185