Ianuarie 16, 2024
Jim Carrey, zâmbete pe ecrane, drame în viața personală. Sinuciderea fostei iubite l-a dezechilibrat
Născut în 17 ianuarie 1962, Jim Carrey este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați actori de comedie din lume. Rolurile lui din "Masca", "Tăntălăul și Gogomanul", "Cum a furat Grinch Crăciunul" sau "Mincinosul mincinoșilor" au rămas în memoria și preferințele fanilor.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

De câțiva ani, actorul a preferat să ducă o viață mai discretă, departe de lumina reflectoarelor. Nu a mai apărut în filme și nici la evenimente. Rare sunt ocaziile când este pozat de paparazzi, așa cum s-a întâmplat recent, înainte de ziua lui de naștere. A apărut cu părul lung până la umeri, la un restaurant la care a fost însoțit de câțiva dintre prietenii lui celebri, printre care actorii Dustin Hoffman și Adam Sandler sau realizatorul tv Jimmy Kimmel, scrie libertateapentrufemei.ro

 

Star internațional, Jim Carrey nu a avut o viață prea liniștită. Încă din copilărie s-a luptat cu lipsurile, iar la maturitate a avut probleme în dragoste. Astăzi este singur. Are un singur copil, o fată din prima lui căsnicie, Jane Erin Carrey, născută în 1987.

Copilărie tulburată de problemele financiare ale familiei

În timpul copilăriei sale din Canada, actorul își petrecea mult timp în fața oglinzii și încerca să imite diferite personalități. Încă de atunci și-a dat seama că vrea să joace în filme. Dar vorbind despre primii săi ani din viață, în timpul unui spectacol, Carrey a făcut dezvăluiri neașteptate.

“Mulți oameni nu știu asta, dar când aveam 14-15 ani, tatăl meu și-a pierdut slujba și noi nu am mai avut casă pentru ceva timp”. Familia lui a fost nevoită să locuiască luni întregi în mașină. Jim, un adolescent pe atunci, s-a angajat ca om de serviciu, în tura de noapte, pentru a-și ajuta părinții.

La 16 ani, a renunțat la școală și a început să apară în mici spectacole de comedie. Succesul nu a venit imediat. Glumele sale nu au fost apreciate întotdeauna de micul public din baruri și cluburi, motiv pentru care actorul susține că încrederea lui a fost zdruncinată în această perioadă. Nu s-a dat bătut, a perseverat, a câștigat simpatia publicului și și-a făcut drum la Hollywood. După o copilărie plină de griji financiare și numeroase obstacole, Carrey a devenit unul dintre cei mai faimoși și bine plătiți actori.

 

Jim Carrey, serie de ghinioane în dragoste. Sinuciderea fostei iubite l-a dezechilibrat

În ciuda succesului său profesional, Jim Carrey nu a avut noroc în dragoste. Are la activ două mariaje eșuate. Cel mai rău l-a dat, însă, peste cap moartea Cathrionei White. Aceasta era un makeup artist din Irlanda. S-a sinucis în 2015, la doar 30 de ani. În 2012 începuse o relație cu actorul. Se despărțiseră un an mai târziu, dar după un an și jumătate erau văzuți din nou împreună, deși ea se căsătorise între timp.

Medicii legiști au stabilit că partenera de atunci a lui Jim Carrey a murit din cauza unei supradoze de medicamente. A urmat un proces lung în care Jim a fost acuzat de familia Cathrionei că el a ucis-o prin comportamentul care a împins-o spre suicid.

În 2013, după despărțirea de Jim, a scris o scrisoare care a fost prezentată mai apoi în tribunal. Aceasta îl învinovățea pe actor pentru declinul ei.

Acuzații grave de la iubita care s-a sinucis

Jim Carrey și Cathriona White. Foto: Profimedia 

„Iubeam viața, eram împăcată cu mine însămi și mă simțeam bine. Eram mândră de toate deciziile pe care le luasem și atunci te-am cunoscut. M-ai introdus în lumea drogurilor și a prostituției, a daunelor psihologice și a bolilor. Ai făcut lucruri foarte bune pentru mine, dar m-ai distrus ca persoană, Jim. Eu am vrut să fiu alături de Jekyll, dar l-am avut în schimb pe Hyde. Pentru că te iubesc, l-aș fi suportat pe Hyde, doar ca să fiu alături de Jekyll, dar m-ai alungat din viața ta când ai văzut ce mai rămăsese din mine”.

Aceste acuzații grave au servit ca probă în plângerea în justiție depusă de rudele Cathrionei White împotriva lui Carrey. Ei au asigurat că actorul a fost implicat în decizia tinerei de a-și lua viața. La rândul său, Jim Carrey a declarat atunci că nu tolerează ca cineva să se joace cu moartea fostei sale iubite. „Nu voi tolera această tentativă lipsită de suflet de a profita de mine, ori de femeia pe care am iubit-o”, a avertizat el.

În ianuarie 2018, judecătorii l-au declarat nevinovat pe actor la toate capetele de acuzare. În timpul procesului, starul a spus că familia Cathrionei vrea să-l stoarcă de bani și să răzbune pe el pentru decesul acesteia.

După această perioadă neagră din viața sa, care a culminat cu o depresie profundă, viața lui Jim Carrey s-a schimbat foarte mult. A încercat să-și refacă ulterior viața sentimentală, în 2019, lângă actrița Ginger Gonzaga, cu care a jucat în filmul ”Kidding”, dar cei doi s-au despărțit în mai puțin un an. Actorul a mărturisit într-un interviu, în 2020, că marea iubire a vieții lui a fost actrița Renee Zellweger, însă, din păcate, povestea lor de iubire a durat mult prea puțin.

Jim Carrey a fost însurat de două ori

Jim Carrey a ajuns la altar prima dată în martie 1987. Aleasa lui de atunci a fost actrița Melissa Womer. Ea este singura femeie care l-a făcut tată pe Carrey. Fiica lor, Jane Erin, s-a născut în septembrie 1987, Mariajul dintre Melissa și Jim s-a destrămat în 1995, iar ea a primit la divorț 3,5 milioane de dolari. Conform presei internaționale, după opt ani de la separare, ea ar mai fi primit încă 7 milioane de dolari pentru creșterea lui Jane. Melissa Womer și-a ținut ascunsă viața privată, după ce s-a despărțit de Carrey.

Jim Carrey și a doua lui soție, Lauren Holly. Foto: Profimedia 

În septembrie 1996, Jim Carrey s-a căsătorit cu actrița canadiană Lauren Holly, pe care o cunoscuse doi ani mai devreme, la audițiile pentru „Ace Ventura: Pet Detective”. Ea nu a primit rolul, dar a jucat cu el în „Tăntălăul și Gogomanul”. Mariajul lor a durat mai puțin de un an. Au divorțat în 1997.

Au urmat relația de un an cu Renee Zellweger, cea cu actrița January Jones și apoi cu Jenny McCarthy. Cu aceasta din urmă a fost din 2005 până în 2010.

Jim Carrey are o relație apropiată cu singurul lui copil. Totul despre fiica lui, Jane Erin Carrey

Jim Carrey și fiica lui, Jane. Foto: Profimedia 

Jane Erin Carrey, singura fiică a lui Jim Carrey, i-a călcat pe urme și a intrat în industria de divertisment. A urmat cursurile unei școli publice, întrucât părinții ei au vrut ca ea să crească normal. Încă din adolescență a demonstrat înclinații către muzică și teatru. A ales să fie cântăreață. A apărut și în emisiunea „American Idol”, în 2012, în timpul căreia a vorbit și despre cum este să-l aibă pe Carrey ca tată. „Cu siguranță a fost distractiv să cresc cu el ca tată. Nu e cea mai extravagantă vedetă, așa că viața a fost destul de normală”.

Jane și Jim au lucrat de câteva ori împreună. Tânăra a scris două piese alături de trupa ei pentru „Dumb and Dumber To”, dar a fost alături de tatăl ei și la înregistrarea cărții lui audio.

Jim Carrey e bunic

Jane Erin Carrey are trei copii: doi băieți și o fată cu vârste cuprinse între 2 și 14 ani. E la al doilea mariaj. În 2020, actorul a vorbit despre viața de bunic, spunând că nepotul cel mare îi dă lecții în jocuri video. „Șterge pe jos cu mine. Mă enervez, pun bani în borcanul cu înjurături”.

Jane este cea care l-a convins pe celebrul ei tată să nu renunțe la actorie, acum 10 ani, scrie People. În 2014, Carrey povestea că fiica și nepotul ei cel mare l-au făcut să nu se retragă din profesie.

Jim Carrey, fiica lui și fiul cel mare al acesteia. Foto: Profimedia



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.9187490940094